"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

PUBLICITATE

Chiar dacă puțină lume îl cunoaște, sfântul Mucenic Lup, prăznuit an de an în ziua de 23 august face adevărate minuni pentru persoanele păgubite.

Părintele săracilor

Istoria vorbește despre sfântul Mucenic Lup că a fost ucenicul și slujitorul sfântului mare Mucenic Dimitrie și a rămas în scrierile religioase ca fiind unul dintre marii făcători de minuni.

Se spune că după ce sfântului Dimitrie I s-a tăiat capul de împăratul Maximian, sfântul Lup a înmuiat veșmântul său și un inel în sângele acestuia, iar ulterior cu acestea a făcut nenumărate minuni. Când împăratul a aflat, a dat poruncă ca sfântul Lup să fie torturat și ucis.

PUBLICITATE

Însă o nouă minune s-a produs. Când soldații au vrut să îndrepte armele împotriva lui, au început să se lovească unii pe alții. Întrucât nu era botezat, sfântul Lup a înălțat o rugăciune Domnului să primească botezul înainte de a trece la cele veșnice.

Și atunci s-a pornit, din senin, o ploaie torențială. De ziua sfântului Lup, considerat părintele săracilor, nimeni nu are voie să muncească, pentru a fi ferit de pagubă și rele.

Troparul sfântului Mucenic Lup

“Mucenicul Tău Doamne, Lup, întru nevoinţa sa, cununa nestricăciunii a dobândit de la Tine, Dumnezeul nostru; că având puterea Ta pe chinuitori a învins; zdrobit-a şi ale demonilor neputincioasele îndrăzniri. Pentru rugăciunile lui mântuieşte sufletele noastre, Hristoase Dumnezeule.

PUBLICITATE

Amin.”

Cititi aici și Rugăciunea Sfântului Modest pentru animalele suferinde!

Felicia Iederă

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.

[wce_code id=2]