"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

Are nevoie creierul să fie protejat? Cu siguranță, afirmă neurochirurgii, pentru că altfel se poate îmbolnăvi la fel ca oricare alt organ. Iată de ce are nevoie creierul nostru pentru a funcționa la capacitate maximă.

loading...

Aer curat, mâncare sănătoasă, apă și… mult zâmbet

Potrivit oamenilor de știință, printre factorii care duc la îmbolnăvirea creierului se numără nu doar stresul și alimentația, ci și folosirea în exces a tabletelor și telefonului mobil.

De aceea, pentru a avea un creier sănătos trebuie să-l ajutăm cu mâncare fără grăsimi, aer curat, miere, dar și puțină ciocolată, apă din belșug și mult… zâmbet.

Trebuie să avem grijă totodată să nu ne izolăm, ci să comunicăm tot timpul cu cei din jurul nostru, iar în fiecare dimineață, când ne trezim, să facem câteva exerciții de respirație și să bem două pahare cu apă la temperatura camerei.

Tutunul și alcoolul afectează creierul

Totodată, trebuie să știm că tutunul și alcoolului nu sunt iubite nici de creier și nici de inimă. Dimineața, nu trebuie să ne lipsească micul dejun, care trebuie să fie o relaxare, nu o masă luată în grabă, cu citrice și carote care oferă creierului energie.

Pentru creier este mult mai sănătoasă carnea de curcan și pește. Atenție! La prânz nu trebuie să mâncați mult pentru că vi se face somn! Nu uitați să vă plimbați cât mai des, să faceți călătorii, să dezlegați cuvinte încrucișate sau puzzle. Scrieți, citiți și nu lăsați niciodată memoria să nu fie antrenată.

Vezi aici Cum să îți oprești creierul să își mai facă griji

Felicia Iederă

loading...

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.