"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

PUBLICITATE

Suplimentele Omega-3 – Există un număr tot mai mare de dovezi care sugerează că majoritatea suplimentelor de vitamine nu fac prea mult bine. De fapt, un studiu realizat la începutul acestui an a descoperit că unele dintre cele mai populare suplimente de vitamine, inclusiv vitamina C și calciul, nu au beneficii majore pentru sănătate.

Următoarea pilulă, de pe această listă este uleiul de pește. De asemenea, cunoscut sub numele de omega-3, uleiul de pește a fost prezentat, pe scară largă, ca fiind protector împotriva bolilor de inimă, dar potrivit unei noi revizuiri, condusă de University of East London (UEL), suplimentele oferă beneficii minime celor care le iau.

Grăsimile Omega-3, cum ar fi acidul alfalinolenic (ALA), acidul eicosapentaenoic și acidul docosahexaenoic, sunt cu siguranță bune pentru tine, deoarece acestea sunt esențiale pentru sănătatea umană.

PUBLICITATE

Dar revizuirea, care a combinat rezultatele din 79 de studii diferite, implicând peste 112.000 de persoane, a constatat că suplimentele de Omega-3 cum ar fi uleiurile de pește nu păreau să protejeze inima.

Participanții au fost repartizați aleator să-și majoreze aportul de grăsimi Omega-3 sau să-și mențină o cantitate obișnuită de grăsime în dieta zilnică, timp de un an, apoi au fost evaluați în vederea bolilor cardiace sau circulatorii.

Rezultatele nu au arătat o diferență semnificativă, pentru că nu a existat, nicio diferență semnificativă în ratele de infarct miocardic sau accident vascular cerebral.

PUBLICITATE

Lee Hooper, cercetător la Școala Medicală Norwich din UEA, care a condus studiul, a spus că rezultatele arată că există puține dovezi că pastilele de Omega-3 sunt benefice pentru inimă sau reduc riscul de deces, din orice cauză.

Cercetătorul a menționat pentru The Times că este mult mai bine să includem pește gras în dieta zilnică, decât să luăm suplimente.

Ea a adăugat că s-au găsit unele dovezi cum că acidul omega-3 alfalinolenic de grăsime (ALA), observat în uleiul de rapiță, canola și nuci, poate proteja ușor împotriva bolilor cardovasculare.
Cu toate acestea, efectul este foarte mic, a spus ea.

PUBLICITATE

Citește de ce unele vitamine sunt apă de ploaie, însă altele sunt aur, pentru organism!

Uleiul de pește pare să fi fost supra-apreciat o lungă perioadă de timp.

Acest lucru nu înseamnă totuși că Omega-3 este inutil complet. El este necesar pentru dieta zilnică, la fel de mult precum vitamine și minerale. Dar ceea ce devine din ce în ce mai clar este că Omega-3 nu protejează inima așa cum vi s-a spus!

PUBLICITATE

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.

[wce_code id=2]