"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

PUBLICITATE

Omar Sharif, actorul egiptean, cunoscut pentru rolul din filmul, Doctor Zhivago , are o poveste remarcabilă de viață.

Dupa ce și-a început cariera când încă era un copil, a fost imediat cuprins de faima internațională, câștigând Globul de Aur, în anul 1962, prin intermediul rolului lui David Lean, din  Lawrence din Arabia.

El a jucat și rolul unui doctor și poet, în filmul Doctor Zhivago , devenind unul dintre puținii actori arabi care au avut acces la Hollywood.

PUBLICITATE

De asemenea, a trăit o viață plină de evenimente, departe de ecranul televizorului.

Iată cinci lucruri pe care probabil nu le știi despre Sharif.

1. A fost campion la bridge

După ce a învățat cum să joace bridge, pentru a-i trece timpul mai repede, Sharif a dezvoltat o pasiune pentru jocul de cărți.

PUBLICITATE

A devenit un expert și pentru un timp a fost clasat printre primii 50 de jucători, din lume.

În anul 1970 a vorbit despre acest joc, spunând că a devenit campion, dar, cu toate acestea, a încetat mai târziu să joace, spunând că pasiunea sa pentru joc, a ajuns la o dependență nesănătoasă.

2. L-a lovit pe Ian Dury

După ce l-a întâlnit pe Sharif într-un club din Londra, în 1985, starul rock Ian Dury, aparent după câteva pahare, a decis să-l critice pe actor. Așa că acesta a acționat în consecință.

PUBLICITATE

Și nu a fost singura dată când temperamentul lui Sharif a lăsat de dorit, în anul 2003 a primit o condamnare cu suspendare, pentru că a lovit un ofițer de poliție.

3. A fost un mare fan al Clubului de Fotbal Hull City

Sharif a împărțit un apartament cu actorul Tom Courtenay, în anul 1960, timp în care acesta și-a transmis pasiunea pentru Tigrii.

Sharif a rămas un fan pe toată durata vieții, al clubului orașului Hull și a primit un titlu onorific din partea Universității orașului, în anul 2010.

PUBLICITATE

4. El a pretins că a primit mii de propuneri de căsătorie pe săptămână

În mod spectaculos, Sharif s-a lăudat odată când a primit 3.000 de oferte de căsătorie în  săptămâna în care s-a lansat filmul Doctor Zhivago .

El s-a căsătorit o singură dată, cu actrița Faten Hamama, de care s-a îndrăgostit după ce a jucat într-un film, la începutul carierei sale. S-a convertit la islam și și-a schimbat numele de la Michael Shalhoub la Omar el-Sharif pentru a se putea căsători, dar ei au divorțat 19 ani mai târziu, după ce au avut un fiu împreună.

5. O admiratoare a încercat să-l seducă

În timp ce locuia într-o cameră de hotel din Dallas, în anii 60, o admiratoare beată a intrat în camera de hotel a lui Sharif și i-a ordonat să-și scoată hainele.

PUBLICITATE

Dar actorul nu a cedat nici măcar în fața amenințării cu arma.

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.

[wce_code id=2]