"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

Probabil, fiecare părinte este familiarizat cu situația aceea când, în timpul unei conversații, copilul îl trage de mânecă și îl întrerupe. Această tehnică, despre care îți vorbesc, am văzut-o la unul dintre prietenii mei și m-a ajutat să pun capăt problemei „întreruptului” o dată pentru totdeauna.

Am observat cum fiul prietenului meu a venit și a vrut să spună ceva, în timp ce noi vorbeam. Dar, în loc să întrerupă conversația, el și-a pus mâna pe încheietura celeilalte mâinii și a așteptat.

Ca răspuns, fără a se desprinde de conversație, prietenul meu a pus mâna peste brațul fiului.

După ce și-a terminat ideea, s-a întors spre copil. Am fost încântată de ceea ce am văzut! Atât de simplu și de blând. Fiul lui tocmai a așteptat câteva secunde pentru ca tatăl să termine propoziția, după care toată atenția i-a fost dedicată.

I-am spus soțului meu despre asta și am decis imediat să folosim această tehnică în familia noastră. Le-am explicat copiilor că, dacă vor să spună ceva și cineva deja vorbește, pur și simplu pune o mână pe încheietura celeilalte mâinii și așteaptă puțin.

În scurt timp, copiii au încetat să mai vorbească peste noi.

Și, cel mai important , nu ai nevoie de fraze mai dure, cum ar fi “Nu mă întrerupe!”, “Nu intra în conversație!” Sau “Așteaptă să termin eu!” . Doar o atingere ușoară și asta e tot.

Citește sfaturile unui medic pediatru despre um să ne creștem copiii sănătoși și fericiți

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.