"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

PUBLICITATE

Maica Siluana Vlad a fost coordonatoarea Centrului de Formare și Consiliere Sfinții Arhangheli Mihail și Gavril și stareța Mănăstirii „Sfântul Siluan Athonitul” din Iași, iar predicile sale sunt de mare ajutor tuturor tinerilor și enoriașilor care își doresc să trăiască o viață întru Domnul.

Această predică ne va face să înțelegem cum acționează gândurile pe care ne grăbim să ni le asumăm!

„În strădania noastră de a face loc Domnului în viața noastră până la sfințenie, devenim conștienți că împotrivirea nu vine doar de la noi, de la firea noastră robită de plăcerile păcatului. Descoperim și simțim împotrivirea duhurilor întunericului. În afara acestei strădanii, greu va recunoaște omul că demonii nu sunt „metafore”!

Așa aflăm și avem nevoie să fim vigilenți, știind că sunt persoane inteligente, și nu forțe oarbe ale naturii sau „energii negative” venite de niciunde, și că puterea lor stă în gând, în sugestie. Ei sunt autorii multora dintre gândurile pe care le credem ale noastre.

PUBLICITATE

Aici avem nevoie să conștientizăm că prin mintea noastră trec și pot lucra trei feluri de gânduri. Gândurile de la Dumnezeu, care sunt extrem de delicate, creatoare, gânduri de pocăință, de dragoste, de milă… Gânduri de la duhurile întunecate: distructive, de ură, de invidie, de rivalitate, de frică, de poftă… Acestea vin în mintea noastră deodată, ca niște fulgere și sunt însoțite de neliniște.

Și gândurile noastre, gândurile pe care le „naște” mintea noastră

Că mintea noastră nu are în ea gânduri gata făcute, prefabricate, ci le naște în fiecare clipă, în funcție de trăirile noastre, de cererile firii și ale celor din jur. La mine în sat era o vorbă: „Uite ce i-a fătat mintea lu’ ăsta!”. E o vorbă care adeverește acest adevăr teologic despre cum gândim.” Ne spune cu blândețe, Maica Siluana.

Citește și despre transferul de păcate între generații…

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.

[wce_code id=2]