"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

Oricine merită o viață trăită frumos. Dar întâi de toate, trebuie să privim viața, eliberându-ne de tipare, răutate și mai ales negativism. Iată câteva lecții utile ale doamnelor din Germania.

Nu vă sprijiniți pe alții

Sigur că într-o familie, o femeie caută un sprijin în jumătatea ei. Dar, atenție! Nimic nu e veșnic în această viață și nu se știe niciodată când soțul rămâne fără locul de muncă sau femeia rămâne fără bărbat din diverse motive.

Pentru a preîntâmpina o situație dezastruoasă, e bine să învățăm să ne rezolvăm sigure problemele. În acest fel, îi putem viața mult mai ușoară și celui cu care trăim. Chiar dacă sunt mame și bucătărese desăvârșite, femeile din Germania nu-și lasă niciodată cariera la o parte. Și mai ales, nu-și refuză micile plăceri ale vieții.

Nu vă interesați de viața altora

Deși pare greu de crezut, dar cu greu vei auzi în Germania pe cineva care să te întrebe dacă ai serviciu, ești căsătorit sau dacă ai copii. Și asta pentru că pe nemți nu îi preocupă viața altora. Până la urmă, e extrem de neplăcut ca cineva să intre cu bocancii în viața ta…

Nu în ultimii rând, femeile din Germania știu să abordeze situația clar. Dacă nu se simt bine, merg la medic sau își iau concediu pentru a se pune pe picioare, iar dacă sunt invitate la o petrecere și nu au chef, nu o dau la întors, ci pur și simplu spun că nu merg. Sinceritatea aduce multe satisfacții…

Citește aici sfaturi de viață înțelepte, de la persoane de peste 60 de ani

Felicia Iederă

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.