"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

9 + 5 =

four × one =

Eclipsă Lună – Această știre a început să circule pe internet în ultima perioadă, fiind defapt o stire falsă, mai veche, care se propagă în fiecare an.

loading...

NU! Marte nu va fi la fel de mare ca Luna pe 27 iulie, 27 august sau vreodată.

O altă ipoteză este ca acestea vor apărea pe cer în același timp, creând imaginea unei lumi cu două Luni. Și acest lucru este fals.

Se va întâmpla ceva pe data de 27 iulie? Da! Vom avea parte de cea mai lungă eclipsă totală de lună a secolului. Mai multe detalii aici: 27 iulie, cea mai lungă eclipsă totală de lună a secolului

În ceea ce privește articolul în cauză, vi-l las mai jos să vă amuzați.

“Vom avea parte de două luni pe același cer, în data de 27 iulie. Data viitoare când acest eveniment va mai avea loc, va fi în anul…… 36 996.

Pe data de 27 iulie, în jurul miezului nopții, amintește-ți să privești cerul, Planeta Marte va deveni cea mai strălucitoare stea. Și toate astea se datorează unui motiv întemeiat! Această planetă va avea un diametru aparent la fel de mare ca Luna Plină! Va fi posibil să observăm, cu ochiul liber, un fenomen cosmic care va permite locuitorilor Pământului să contemple … două luni pe același cer!

Aceasta este prima dată când omenirea va putea observa acest fenomen excepțional. Ultima apropiere a planetei Marte de o asemenea amploare datează de la perioada neolitică, în care Neanderthal și Homo habilis, strămoșii îndepărtați ai lui Homo sapiens, au coexistat.

Acest fenomen cosmic unic numit “două luni” este legat, în parte, de apropierea planetei Marte de Pământ. După cum probabil ai văzut la televizor sau ai citit în presă, planeta Marte se apropie de Pământ chiar acum.

Dar ceea ce rămâne mai rar este conjuncția unui alt fenomen care are efectul de a amplifica foarte mult abordarea planetei Marte cu planeta noastră.

De fapt, orbita eliptică a gigantului Jupiter are o viteză care traversează tocmai orbita asterismului planetei Marte. Particularitatea acestui fenomen recurent (cunoscut sub numele de „conjuncție eliptică circumstelară, printre astrologi) este de a permite lui Marte să fie proiectat în zona LBS de atracție solară, în maniera unui proiectil ” lansat cu o praștie “și acest fenomen se petrece o dată la 34 978 de ani, mai exact!

Practic, perioada de glorie a lui Marte va avea loc pe 27 iulie, la o distanță de 32 de milioane de ani lumină, cu o amplitudine de -2.84 maximă pentru un arc de mărime de 3.14 secunde . Ca urmare, la această dată, planeta Marte va apărea pe cer la fel de mare ca Luna plină!

Vor fi două luni pe cerul din 27 iulie!”

Amuzant, nu?

loading...

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.