"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

PUBLICITATE

An de an, pe data de 15 iulie, creștinătatea îi cinstește pe sfinții mucenici Chiric și mama sa, Iulița. Combinând cele două nume dar și legenda celor doi, din cele mai vechi timpuri, în această zi se sărbătorește Ciurica, pentru a fi feriți de rele, dar mai ales, de boală.

Apărători ai familiilor cu probleme și ai copiilor bolnavi

Istoria spune că sfânta Iulița a fost o tânără din Iconia care pe vremea domniei prigonitorului creștinilor, împăratul Dioclețian l-a adus pe lume pe micul Chiric. Din nefericire însă, la scurt timp aceasta a rămas văduvă, iar Iulița și-a luat copilul și a plecat din satul natal.

Cunoscută pentru imensa dragoste pe care a avut-o pentru Mântuitor, aceasta a fost arestată și judecată. Se spune că pentru a o determina să renunțe la credință, judecătorul l-a lovit pe băiatul de doar trei ani după ce acesta i-a răspuns că este creștin și vrea să rămână alături de mama sa. Lovitura i-a fost fatală, Chiric a căzut pe scări și și-a pierdut viața chiar în fața Iuliței.

PUBLICITATE

Dar nici această nenorocire nu a făcut-o pe aceasta să renunțe la iubirea divină și a fost decapitată. Parte din moaștele celor doi mucenici, făcătoare de minuni se află la Muntele Athos. Sfinții Chiric și Iulița sunt apărători ai copiilor bolnavilor și ai familiilor cu probleme.

În această zi, nimeni nu are voie să se certe

Potrivit tradiției, în ziua de 15 iulie nimeni nu are voie să se certe, iar dacă în familia cineva dă o palmă altcuiva, tot așa se vor bate tot anul.

De Ciurică, femeile nu muncesc, altfel se spune că vor fi bătute de soți. Gospodinele fac în această zi o turtă din care trebuie să mănânce toată familia, apoi, mai în glumă, mai în serios, trebuie, potrivit superstiției, să-și bată bărbatul.

PUBLICITATE

Pentru a vă merge bine tot anul, în ziua de 15 iulie nu aveți voie să dați nimic cu împrumut și nu trebuie să aruncați gunoiul. Cine va respecta Ciurica așa cum trebuie va fi sănătos și va avea belșug în casă tot anul.

Citiți aici această rugăciune puternică, ori de câte ori vreți să aveți mintea limpede!

Felicia Iederă

PUBLICITATE

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.

[wce_code id=2]