"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

Pâinea este principalul aliment din dieta românilor, ea fiind una dintre principalele surse de carbohidrați. Românii o consumă la orice și cu orice, fără să realizeze cât de bine le-ar face dacă nu ar mai consuma-o deloc.

Iată ce modificări apar atunci când nu mai mănânci pâine!

Se elimină apa din organism

Dacă ai încercat să nu mănânci pâine, o perioadă, probabil că ai observat faptul că ai pierdut câteva kilograme. Acest lucru se întâmplă deoarece elimini apa. Odată cu eliminarea carbohidraților din dietă, retenția de apă scade semnificativ.

Ce poate apărea, atunci când renunți la pâine și carbohidrați

Atunci când carbohidrații sunt excluși din alimentație, organismul începe să consume glicogen, iar țesutul adipos scade. În urma acestei etape, pot apărea simptome precum respirație urât mirositoare, oboseală, amețeală, insomnie.

Ce carbohidrați trebuie să elimini

Un studiu publicat în revista Plus One arată că acei carbohidrați rafinați, care influențează direct nivelul de acid palmitoleic din corp, cresc riscul de apariție de boli cardiace și a diabetului zaharat de tip 2. Carbohidrații din  produse din cereale integrale pot echilibra colesterolul din sânge și chiar diminuează riscul apariție bolilor cardiace,  atacului vascular cerebral, obezității și al diabetului.

Deci, cel mai important este să elimini carbohidrații rafinați, din alimentație, și să păstrezi o cantitate minimă de carbohidrați proveniți din produse făcute din cereale integrale.

La ce ajută carbohidrații din cerealele integrale:

– o sursă excelentă de fier, magneziu și de vitamină B,

– ajută la menținerea nivelului de energie în organism,

– tratează constipația,

– susțin rezistența fizică atunci când faci mișcare.

Vezi și cum să te bucuri de o felie de pâine ce nu îngrașă!

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.