"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

five × five =

18 − two =

Eclipsă totală de lună – Evenimentul în sine, va dura aproape patru ore.

Universul are o veste bună: cea mai lungă eclipsă a secolului 21 va avea loc în doar câteva săptămâni, în seara de 27 iulie.

Această eclipsă va fi complet vizibilă în Africa de Est și Asia Centrală, iar locuitorii din Africa de Vest, Asia de Est, America de Sud, Europa și Australia vor surprinde parțial.

Luând în calcul și fazele lunii în care este parțial acoperită, evenimentul va dura aproximativ patru ore.

Spre deosebire de eclipsele solare, care oferă un spectacol mult mai fascinant, în care Luna trece între Pământ și soare, eclipsa de Lună apare atunci când Pământul trece între Lună și soare, acoperind Luna. Astfel, cei care vor urmări eclipsa din data de 27 iulie, vor vedea un cer roșiatic, iar luna va avea o culoare sângerie.

Deși este ascunsă de lumina soarelui, Luna este încă acoperită cu câteva particule de lumină strălucitoare, filtrate prin atmosfera Pământului. Aerul de pe Terra împrăștie lumină cu lungimi de undă mai scurte, iar cele mai multe vor fi de culoare albastru-verzui.

Motivul pentru care această eclipsă de Lună va fi deosebită este faptul că Luna va trece aproape direct prin partea centrală a umbrei Pământului. Pământul se deplasează la cea mai îndepărtată distanță de soare, permițându-i eclipsei să dureze o perioadă mai lungă de timp.

Acești factori sunt și cei care au prelungit durata eclipselor din iulie până la o oră și 43 de minute, estimările NASA fiind acelea că cea din 27 iulie va fi cea mai lungă eclipsă de Lună a secolului XXI.

Citește horoscopul complet pentru luna Iulie 2018 – De astrolog Vlad Daia!

loading...

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.