"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

PUBLICITATE

Trucuri trecere examene -Din vasta mea experiență ca și din a altora, am învățat că susținerea unui examen, indiferent de natura lui, presupune mult stres.

Mii de întrebări se învălmășesc în capul nostru, dintre care una mi se pare foarte importantă: pot fi la înălțimea propriilor așteptări, cât mai ales a comisiei în fața căreia mă voi afla?

Cheia reușitei la un examen este mai întâi de toate încrederea în sine, urmată de o bună organizare înainte și de respectarea igienei de viață din care orice stare negativă trebuie evitată.

PUBLICITATE

Trucuri trecere examene – Rezumând, iată ce aveți de făcut înainte și în timpul unui examen:

O sinteză a cursurilor

Cu o zi înainte de examen, nu aveți timp să recitiți toate cursurile. De aceea, parcurgeți sinteza pe care ați făcut-o anterior datei de susținere a probelor de examen. Notându-vă elementele cheie ale unui material, veți fi siguri de eficiență. Rețineți că planul de lecție este instrumentul esențial de memorare.

Mâncați sănătos și culcați-vă devreme

Evitați duciurile, băuturile carbogazoase, chipsurile și alimentele grase, alimente care nu au valoare nutritivă. Culcați-vă cu cel puțin un sfert de oră înainte de ora 24, dacă nu puteți mai devreme.

Veniți la examen mai devreme și nu luați legătura cu ceilalți candidați

Dacă veți ajunge târziu la examen, veți avea o altă sursă de stres. Trageți-vă sufletul înainte și stați prin apropierea sălii de examen, dar cât mai departe de alți candidați, care vă pot panica.

PUBLICITATE

În timpul examenului

Ascultați recomandările profesorului și citiți cu atenție toate întrebările înainte de a răspunde. Când primiți foaia de examen, aflați ce spune profesorul, apoi citiți toate întrebările cu atenție-mă refer la cerințe- pentru a putea răspunde și a ști cum să gestionați timpul.

Atribuiți fiecărei întrebări un timp de răspuns

Începeți cu cele de care sunteți siguri. Înainte de toate, adoptați o strategie pentru a marca fiecare punct. Analizați ponderea fiecărei întebări, nu treceți la cele dificile pe la jumătatea examenului. Veți intra în panică.

Ușurați munca profesorului printr-un scris lizibil

Cărui profesor îi plăce să corecteze o lucrare cu un scris urât, dezordonat, fără respectarea alineatelor, plin de ștersături? Poate că aveți un conținut bun, dar greu de descifrat.

PUBLICITATE

Un scris clar, cu răspunsuri structurate (introducerea, corpul răspunsului, concluzia) un vocabular bogat, pertinent, scurt și fără greșeli de punctuație sau de ortogografie conduc spre succesul lucrării.

La matematică ori la o altă știință exactă, verificați bine rezolvarea.

Citiți aici Paraclisul Maicii Domnului care vă scapă de frica de examene și alingă teama de eșec!

PUBLICITATE

Un articol de Ileana Mlădinoiu

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.

[wce_code id=2]