"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

PUBLICITATE

Tradiții și obiceiuri de Sânziene – Sărbătorită pe 24 iunie, sărbătoarea de Sânziene este plină de farmec și misticism.

Dacă femeile din România nu întâmpină momentul fără a face cununi din spice de grâu, pelin, verbină, busuioc, sunătoare, ferigă, soc, cicoare, salcie și bineînțeles flori de sânziene, menite să le apere de forțele rele, inundații sau furtuni și oamenii din alte țări păstrează tradiția din cele mai vechi timpuri.

Tradiții și obiceiuri de Sânziene – Nemții mănâncă la miezul nopții petale de albăstrele

Locuitorii Germaniei nu se dezic de la superstițiile legate de noaptea de Sânziene. Se crede că cine culege apoi consumă în noaptea din ajunul zilei Sfântului Ioan Botezătorul petale de albăstrele vor fi avea parte de bogăție tot anul.

PUBLICITATE

De asemenea, fetele din această țară aruncă un buchet de flori de sânziene pe fereastră, în speranța că în acel an își vor găsi bărbatul care le va deveni soț. Tot în Germania, în această noapte, se culege nebunărița, renumită pentru calmarea durerilor de dinți.

Tradiții și obiceiuri de Sânziene – În Bavaria se consumă turte din aluat cu flori de soc

Tradiția din Bavaria, Danemarca și Prusia spune ca toți creștinii să mănânce turte din aluat cu flori de soc, care vor fi prăjite în untură, pentru a fi sănătoși tot anul.

De asemenea, aceștia atârnă crengi de soc la uși și ferestre pentru a fi feriți de necazuri dar și bogați. În ceea ce-I privește pe cei din Silezia, de Sânziene aceștia fac o baie cu decoct din nouă plante, printre care și sânziene, pentru a fi sănătoși tot anul.

PUBLICITATE

În Mecklenburg, în ziua de Sânziene se culeg frunze de arțar care se pun la uscat pentru a vindeca ulterior orice rană.

Ce NU este bine să faci de Sânziene!

Felicia Iederă

PUBLICITATE

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.

[wce_code id=2]