"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

PUBLICITATE

Sfaturi vacanță câine – O vacanță este binemeritată nu doar pentru dumneavoastră ci și pentru cel mai bun prieten, câinele, care abia așteaptă să se joace în voie. Înainte de a pleca însă, trebuie să aveți grijă de mai multe aspecte legate de micul patruped.

Sfaturi vacanță câine – Nu uitați carnetul de sănătate

Specialiștii spun că unul dintre cele mai importante lucruri atunci când plecați cu câinele în vacanță este să-i asigurați un loc sigur în care să se simtă comod când călătorește.

Mai mult, încercați să faceți și pauze întrucât pentru acesta călătoria poate fi stresantă. De asemenea, nu trebuie să uitați acasă carnetul de sănătate al acestuia, mai ales dacă prietenul dumneavoastră urmează vreun tratament.

PUBLICITATE

De folos este și un card de vaccinare actualizat dar și un microcip permanent. Pentru a-l ține ocupat, dar mai ales relaxat, nu uitați să luați cu dumneavoastră jucăriile preferate ale câinelui dar și păturile sale în care se simte bine.

Pașaport pentru plecarea în străinătate

Dacă hotărâți să plecați în străinătate, câinele are nevoie să fie vaccinat împotria rabiei cu trei săptămâni înainte de plecare dar și de un pașaport eliberat de medicul veterinar, în care vor fi trecute toate informațiile medicale necesare.

Nu în ultimul rând, luați cu dumneavoastră mâncarea pe care o consumă în mod frecvent. O schimbare de dietă poate să nu îi fie pe plac.

PUBLICITATE

Citește aici de ce câinele înclină capul, atunci când îi vorbești?

Felicia Iederă

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.

[wce_code id=2]