"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

seventeen − 10 =

1 × two =

Sfaturi Părintele Argatu – A merge la împărtășanie e un mare privilegiu acordat fiecărui creștin în parte. Dar este foarte important să știți ce trebuie să faceți și după ce v-ați împărtășit. Iată ce sfaturi a lăsat întru eternitate, unul dintre cei mai iubiți preoți ai României, părintele Ilarion Argatu.

loading...

Sfaturi Părintele Argatu – Aveți grijă ce mâncați și cât mâncați

Potrivit sfântului părinte, după ce ați luat Sfânta Împărtășanie, trebuie să fiți atenți la ce mâncați și mai ales să nu nu vă îmbuibați. De asemenea, nu aveți voie sub nici o formă să scuipați, să nu consumați ceva murdar sau spurcat. În plus, după împărtășanie, trebuie să stați liniștiți și să citiți din cărțile sfinte.

Sfaturi Părintele Argatu – Nu dormiți, nu clevetiți, nu spune vorbe grele!

Tot părintele Argatu ne învață să nu dormim, ca să nu vină vrăjmașul în somn și să vă pângărească. Pentru a nu pângări Sfânta Împărtășanie, indiferent cât v-ar supăra cineva, nu spuneți cuvinte de ocară, nu blestemați, nu clevetiți, nu spuneți vorbe deșarte.

Chiar dacă preotul nu are voie să ducă Sfânta Împărtășanie acasă ca ulterior să se împărtășească singur, se face o excepție în cazul oamenilor pe patul suferinței. Aceștia sunt împărtășiți de preot, chiar dacă au mâncat, pentru a evita trecerea acestora în neființă fără a primi Sfintele Daruri.

loading...

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.