"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

5 − 3 =

one × three =

Șerbet de casă rețeta – Vă aduceți aminte de șerbeturile de odinioară? De gustul lor deosebit și de arome? În vremurile actuale, nu le mai acordăm atenția de altădată, fiindcă avem convingerea că nu mai sunt la fel.

loading...

Îm asemenea situație, am vrea să ne străduim să aflăm care este secretul obținerii unui șerbet natural, cum este acesta de caise.

Șerbet de casă rețeta – Înante de a trece la prepararea lui, aveți în vedere următoarele sfaturi:

– Șerbetul se prepară numai în cantități mici (1kg). Dacă se prepară în cantități prea mari, zahărul se rumenește, iar gustul și culorea șerbetului se schimbă. Totodată el nu mai poate fi frecat ușor.

– Zahărul trebuie să fie cât mai curat, de preferință zahăr cubic.

– Vasul să fie unul nou sau special pentru dulcețuri, lingura de spumă, făcălețul de frecat șerbetul…trebuie să fie foarte curate.

– Borcanele se spală cu apă caldă și cu sodă, apoi se clătesc, se opăresc și se usucă.

Șerbet de casă rețeta – Ingredientele necesare pentru șerbetul de caise:

1 kg de zahăr;

1 kg de caise;

1 pahar de zahăr vanilat.

Preparare:

– Se fierb caisele cu atâta apă cât să le cuprindă. Se strecoară fără a le stoarce, ca să rămână zeama limpede. Sâmburii se sparg, se pisează miezul și se opăresc cu apă clocotită turnată treptat, câte puțin.

– Se amestecă bine și se strecoară. Se pune la foc zahărul cu un pahar de lapte de sâmburi și când este legat, se adaugă un pahar din zeama de caise, bine limpezită și zahărul vanilat.

– Se continuă fierberea, până ce se leagă compoziția. Se face proba. Sâmburii de caise fierți și pisați se pot adăuga în șerbet în timp ce îl frecăm.

Cum se freacă șerbetul

După ce vedem că șerbetul este potrivit de legat, luăm cratița de pe foc, lăsăm să se răcească 15-20 de minute, după temperatura de afară. Se freacă apoi cu un făcăleț de lemn, până ce șerbetul se taie, adică își schimbă culoarea, își pierde luciul și devine mat.

Citește aici De ce este bine să mâncăm 6-8 sâmburi amari de caise în fiecare zi? Consumul acestora dizolvă pietrele la bilă…

Un articol de Ileana Mlădinoiu

loading...

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.