"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

PUBLICITATE

Orașul care arde fără încetare – De peste o jumătate de an, orașul Centralia din statul american Pennsylvania, o mica așezare minieră, arde continuu, lucru care l-a transformat într-un adevărat oraș fantomă.

Orașul care arde fără încetare – Din cratere ies și acum gaze toxice și fum

Orașul a fost liniștit până în anul 1962, când a început să arde atât în subteran cât și la suprafață, focul fiind cauzat intenționat de unii oameni.

Pentru început, s-a dorit să fie arse deșeurile de la groapa de gunoi a orașului, dar nimeni nu a realizat că aceasta se află așezată pe un puț minier dezafectat, conectat la câteva galerii de mină pline cu cărbuni. Ce a urmat a fost incredibil! Incendiul a cuprins galeriile minei de cărbune și a distrus mare parte din așezare.

PUBLICITATE

Doar focul de la suprafață a putut fi stins, nu și cel din subteran. Pământul a început să crape, iar în curțile oamenilor au apărut cratere de unde și în acest moment ies gaze toxice și fum.

Orașul care arde fără încetare – Focul va mai dura aproape 250 de ani!

Oamenii din Centralia au încercat din răsputeri să stinge focul din adâncuri, dar după zece ani de chin și-au dat seama că nu vor putea niciodată.

Speriați, oamenii au început să plece din acel loc, iar din cei 3000 de locuitori în trecut, se estimează că ar mai fi acum doar… zece suflete, care se încăpățânează să creadă că vor câștiga lupta.

PUBLICITATE

Pentru a-i avertiza pe vizitatori că pământul se poate oricând surpa sub ei, zona a fost împânzită cu sute de pancarte. Specialiștii estimează că în substeran există cărbune care poate întreține focul încă… 250 de ani.

Vezi aici Stațiunea de pe litoralul Mării Negre despre care puțin știu. Are o plajă ca în Saint Tropez…!

Felicia Iederă

PUBLICITATE

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.

[wce_code id=2]