"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

PUBLICITATE

Balsam de bame – Mai puțin cunoscute la noi, bamele sunt o adevărată binefacere pentru organism. Sărace în calorii, dar bogate în nutrienți, bamele sunt alimentul minune care reglează zahărul în sânge și un prieten de nădejde al femeilor însărcinate. Și beneficiile acestora nu se opresc aici…

Cea mai bună legumă pentru femeile însărcinate

Având în compoziție vitaminele A, B1, B2, B9 dar și calciu, magneziu, potasiu și zinc și vitamina C din belșug, bamele sunt excepționale în întărirea sistemului imunitar, iar acidul folic le face indispensabile femeilor gravide, întrucât ajută la dezvoltarea sistemului nervos al fătului.

Tot bamele sunt cele care, spun specialiștii, țin diabetul sub control, ajutând la stabilizarea glicemiei. De asemenea, au virtuți antioxidante și antiinflamatoare, tratează constipația, ulcerul gastric și curăță colonul.

PUBLICITATE

Mențin sănătatea ochilor

Consumul de bame este de mare ajutor și pentru sănătatea ochilor, datorită conținutului mare de vitamina A. Totodată mucilagiile din bame scade nivelul colesterolului și ajută eliminarea toxinelor din ficat. Tot bamele sunt cele care hrănesc pielea, împiedică depigmentarea acesteia, stimulează regenerarea și previn îmbătrânirea acesteia.

Balsam de bame – Balsamul perfect pentru un păr de invidiat

Pentru a avea un păr de invidiat, fierbeți cîteva bame în 2 litri de apă, iar produsul obținut folosiți-l pe post de balsam pentru păr, atunci când vă limpeziți. Veți fi plăcut surprinși de efectul acestuia…

Vezi aici cum să folosești bamele în tratamentul diabetului!

PUBLICITATE

Felicia Iederă

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.

[wce_code id=2]