"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

six + seventeen =

seventeen + 12 =

Simptome ale atacurilor de panică – Atacul de panică reprezintă o tulburare, prin care simțim o stare de frică sau de anxietate intensă, apărută din senin, ducând la accelerarea ritmului cardiac, respiraţii rapide şi scurte și sentimentul de pierdere al controlului.

loading...

În general, atacurile de panică apar după vârsta de 20 de ani.

Așa cum spuneam, atacul de panică se declanșează din senin, fără să existe un pericol evident sau o cauza aparentă a instalării senzației intense de teamă.

Atacul durează aproximativ 30 minute, iar persoana afectată trece printr-un episod înfricoșător de nervozitate și disconfort fizic, însoțite de mai multe simptome.

“Atacurile de panică pot afecta radical viaţa de familie sau viaţa profesională. Persoanele îşi pot pierde locul de muncă deoarece evită să meargă la serviciu de teama că va apărea un atac de panică”, explică psihologul Bogdana Bursuc de la Mind Institute.

În principal, atacurile de panică pot apărea oricând, în decursul unei zile, chiar și în somn.

Simptomele fizice, ale unui atac de panică, includ cel mai des, dificultăți de respirație, dureri în piept, probleme stomacale, transpirație și agitație.

Acesta fiind motivul principal, pentru care mulți oameni cred că au un atac de cord.

Dacă te vei gândi că ai un atac de cord, starea de panică crește.

Haide să vedem, pe rând, care sunt cele mai des întâlnite simptome, ale atacului de banică.

1. Palpitații și bătăi ale inimii accelerate

Pe durata unui atac de panică, inima începe să se comporte diferit. Atunci când sistemul nervos simpatic este accelerat, inima începe să depună un efort suplimentar, pentru a duce oxigenul către mușchi și restul organelor, astfel că palpitațiile se instalează. Trebuie să ai grijă cărui fapt se datorează palpitațiile, fricii, stresului și anxietății sau din senin?

2. Amețeală și senzația de cap greu

Studiile arată că atacurile de panică se datorează hiperventilării și anxietății. Pe perioada unui atac de panică, respirația este îngreunată, iar creierul nu mai primește suficient oxigen, astfel că se ajunge la stări de amețeală și senzația de cap greu. Nici circulația sangvină din această zonă nu este chiar excelentă, reprezentând un factor de stres suplimentar.

3. Frisoane

Acestea apar mai ales atunci când atacul de panică începe să se instaleze. În timpul atacului de panică, sângele nu mai circulă, așa cum ar trebui, în zona extremităților, cum ar fi degetele de la mâini și picioare sau cap. Este foarte posibil să ai pielea palidă și stări de frison.

4. Incapacitatea de a respira

Având palpitații, ai toate șansele să te confrunți și cu respirații scurte și dese, deoarece organismul nu se oxigenează așa cum ar trebui, iar tu vei simți nevoia de mai mult aer. Uneori pot să apară și stări asemănătoare astmului.

5. Greață

Sistemul digestiv răspunde atacurilor de panică prin frison stomacal, afectarea apetitului alimentar și greață.

6. Tremur

Odată ce organismul intră într-un ciclu al atacului, acesta răspunde printr-un tremur al membrelor. Acest tremur nu poate fi controlat, oricât de mult ai încerca.

7. Simți că nu este real

Este un simptom destul de des întâlnit, în cazul atacurilor de panică, iar pacientul se simte ca și cum ar trăi un vis. Dacă atacul de panică apare în somn, este posibil să apară și paralizie în timpul somnului sau stări delirante.

Citește care sunt cele mai bune metode a scăpa de atacurile de panică

loading...

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.