"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

3 + 1 =

3 × one =

Bujori frumoși – România este fericita țară în care se găsesc foarte multe soiuri de bujori. Ei ne încântă privirea la sfârșitul primăverii și ne bucură simțurile.

Cum facem să avem bujori frumoși în fiecare an?

Marea majoritate a florarilor optează să taie bujorii, de la bază, după ce florile acestora se trec, făcând poate cea mai mare greșeală. În acest moment, încep să se formeze bobocii, care vor deveni florile minunate din anul următor. De asemenea, intervenind asupra bujorului, în acest mod, imediat după ofilire, determină privarea de nutrienți esențiali bunei dezvoltări din anul viitor.

Bujori frumoși – Atunci , ce trebuie să facem?

Pentru a avea bujori frumoși și anul viitor, trebuie să păstrați partea de jos a tulpinii, cu 2-3 frunze pe ea. Bujorii pot fi tăiați de la bază, numai toamna, după primul îngheț. Însă chiar și atunci trebuie să păstrăm cioturi de 20-30 mm, pentru a proteja floarea de geruri.

Dacă îți dorești bujori veșnic tineri și puternici, trebuie să ai mare grijă la fertilizare. Aeasta trebuie realizată de 3  ori pe an, în felul următor:

Bujori frumoși – Prima fertilizarea are loc la începutul primăverii.

Pune pe pământul din jurul florii 15 grame de azot și 50 de grame de potasiu. Ai grijă ca acestea să nu intre în contact direct cu planta, ci doar cu solul din jurul acesteia.

A doua fertilizare trebuie făcută atunci când se formează bobocii

Pune în același mod, ca la prima fertilizare, 20 gr de fosfor, 15 grame de potasiu și 10 grame

Cea de-a treia fertilizare se face după 14 zile de la înflorirea bujorilor

În același mod, ca mai sus, pune 15 grame de potasiu și 20 grame de fosfor.

Vezi și 15 flori de-a dreptul divine

Loading...

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.