"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

Rugăciunea de Înălțare – Numită și Ispas, Înălțarea Domnului, o altă mare sărbătoare a creștinătății, este momentul în care se face referire de ultimul eveniment din viaţa pământeană a Mântuitorului.

Odată cu Înălţarea Sa la cer, se încheie activitatea Sa de pământ. În această zi de mare cinstire, spuneți această rugăciune și veți simți binefacerile Domnului.

Rugăciunea de Înălțare – Sărbătoarea cade la 40 de zile de la Înviere

Potrivit sfintei Evanghelii, după ce a Înviat din morți, Mântuitorul s-a arătat ucenicilor săi timp de 40 de zile prin diferite semne.

În ziua de Înălțare, Domnul Iisus Hristos s-a ridicat la ceruri de pe Muntele Măslinilor, martori fiind Apostolii și cei doi îngeri, care le-au spus ucenicilor că va avea loc și cea de-a doua venire a lui Hristos.

Iată și rugăciunea…

“Stăpâne Doamne, Iisuse Hristoase, Cel Ce pogorându-Te din Cer la cele de pe pământ ca om, ai înălțat, ca un Dumnezeu milostiv, firea noastră cea căzută, Cel Care apoi ai străbătut tăria cerului și ne-ai unit pe noi cu Tatăl, la Tine cădem cu smerenie și ne rugăm…

Mântuitorule, trimite peste noi toți Duhul Tău cel dătător de har, de lumină, de iubire și de pace lăuntrică.

Gonește de la noi, ticăloșii, gândurile rele care ne tulbură, căci știi, Cunoscătorule de inimi, cât de mare este războiul lăuntric la care suntem supuși. Vindecă rănile noastre sufletești și luminează ochii cugetelor noastre! Tu știi că însetează de Tine inimile noastre ca un pământ uscat!

Așadar, trimite harul Tău, Doamne, ca să ne sature foamea și să ne adape setea, căci pe Tine Te dorim și de Tine însetăm, Lumina Adevărului, Dătătorul mântuirii. Ajută-ne, Doamne, să ne trezim din somnul greu al păcatului și să ne înălțăm cugetele și simțirile noastre la cer, pentru a ne împărtăși și noi de bucuria veacului ce va să fie.

Amin!”.

Citește aici ce nu este bine să faci de Înălțare!

Felicia Iederă

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.