"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

sixteen + 2 =

nineteen + 13 =

Satul Andreiașul de Jos de pe frumoasa Vale a Milcovului, adăpostește o rezervație unică în Europa, Focul Viu, nume primit datorită flăcărilor care ies permanent din pământ, un loc foarte puțin cunoscut turiștilor și aproape deloc promovat.

loading...

Focul Viu – Flăcările foarte înalte prevestesc un cutremur

Întinsă pe o suprafață de 40 de hectare, rezervația Focul Viu este inedită prin focurile care țâșnesc mereu din pământ de mii de ani și par că dansează.

Flacăra, roșiatică, galbenă și uneori albastră (culoarea de schimbă în funcție de condițiile climaterice și de vânt), are în jur de 50 cm înălțime, ziua este slab colorată, devenind intensă odată cu lăsarea serii.

Dacă unii explică că apariția acestor flăcări este strâns legată de emanarea de gaze care are loc permanent, alte zvonuri vorbesc despre numele unor comori ascunse. Atunci când flăcările se ridică la înălțimi chiar și de doi metri, localnicii știu că urmează să fie un cutremur.

Pentru a ajunge să privească incredibilele flăcări, turiștii trebuie să urce peste 100 de trepte să ajungă pe platou unde vor intra într-un foișor și vor admira ineditul peisaj. În afară de gaz metan, în zona Focul Viu mai erup din pământ dioxid de carbon, azot și heliu.

Alte rezervații de focuri vii mai pot fi întâlnite în Australia, SUA, Turcia (Olympos din Antalya) și Azerbaidjan (Țara focurilor).

Vezi aici și cea mai mare salină din Europa, cu cel mai pur aer, care se găsește în România!

Felicia Iederă

loading...
loading...

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.