"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

2 × four =

4 × two =

Reteta usturoi vitaminizare – Este îndrăgit de multă lume, fiind unul din condimentele de bază ale bucătăriei naționale italiene și franțuzești, precum și a celei românești. Totodată, este și una din plantele medicinale ale cărei efecte benefice pentru sănătate și starea de bine au trecut, cu brio, proba timpului, și medicina modernă confirmă toate acestea prin diverse studii și cercetări medicale.

loading...

Reputaţia usturoiului de a fi bun la toate nu este de ieri de azi. Încă de pe vremea Egiptului antic era folosit atât pentru gătit, cât şi pentru tratarea problemelor de inimă, a presiunii sângelui crescută, a colesterolului mărit, a răcelii, gripei şi a altor infecţii.

Și cum are atât de multe beneficii, ne-am gândit ca azi să preparăm împreună un sos plin de vitamine.

Rețeta usturoi vitaminizare. Ai nevoie de:

– două legături pătrunjel;

– 8 căței usturoi;

– 140 ml ulei de măsline;

– jumătate de lămâie.

Cum prepari:

Vei folosi numai frunzele de pătrunjel, fără tijă, pe care le vei toca mărunt. Usturoiul trebuie pisat bine și amestecat cu pătrunjelul. Adaugă ulei și sare, după care amestecă.

Pune apoi amestecul într-un borcan, toarnă deasupra uleiul, închide-l ermetic și păstrează-l la frigider 2-3 săptămâni. Nu uita să amesteci din când în când.

Se consumă câte o linguriță în fiecare zi, după masă!

Citește de ce este bine să consumi usutori cu miere, dimineața pe stomacul gol.

loading...

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.