"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

seventeen − six =

1 × 3 =

Relaţia dintre corp şi divinitatea lăuntrică – Corpul nostru nu este o maşină…

Înainte de a descifra profunzimea acestei relaţii, ar trebui să înţelegem ce înseamnă „rău” cu privire la corp, adică ce anume ar putea să îl facă să sufere mai mult. Avem aici mai multe posibilităţi prin care ne putem ataca trupul, dar cele mai importante sunt legate de contactele directe, fizice.

Dacă îl privim global, el pare o maşină, formată din multe piese aflat într-o permanentă mişcare. Fiecare piesă poate avea problemele ei, unele pot fi chiar înlocuite (transpalnturile), iar pentru unele, nu există posibilitatea aceasta (de exemplu, creierul).

Relaţia dintre corp şi divinitatea lăuntrică – Trebuie să înţelegem adevăratul motiv de a fi bolnav

Mergând mai departe cu studiul nostru, observăm că în afară de accidentele sau „uzura” fizică a organelor, mai avem de-a face şi cu un alt tip de influenţă asupra corpului, care nu vine din sfera fizică, ci din sfera psihică şi/sau psihologică. Analizând un om în totalitatea lui (în timp, din punct de vedere fizic, psihic şi psihologic), suntem mai aproape de adevăr, altfel spus, toate componentele sale formează un tot unitar şi dacă această analiză nu se face global, nu există soluţii de vindecare a trupului.

Cu cât acceptăm ideea că un om are mai multe „componente”, nu numai corp fizic, cu atât ajungem să vedem dimensiunea să veritabilă, care este, înainte de toate, spirituală şi doar atunci vom fi capabili să înţelegem adevăratul motiv de a fi al fiinţei umane şi, în consecinţă, motivele de a fi bolnav.

Relaţia dintre corp şi divinitatea lăuntrică – Corpul este o unealtă de cunoaştere

Orientul este bogat în teorii şi dogme, care mai de care mai spectaculoase, însă relaţia dintre corp şi spirit devine punct de sprijin în orice interpretare a bolilor care survin unei persoane. Ea constituie şi un remarcabil mijloc de decodare şi de înţelegere a părţii din corp pe care o constatăm bolnavă, la un moment dat, a ceea ce se întâmplă în noi.

Corpul nostru este, astfel, o extraordinară unealtă de cunoaştere şi interpretare, care necesită atenţie şi iubire, destul de bine codificate tainele sale, însă dispus să ni le arate în orice moment, dacă îi cerem acest lucru.

Vezi aici cum gândurile negative îmbolnăvesc corpul prin deteriorarea ADN-ului!

loading...

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.