"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

PUBLICITATE

Obiceiuri și tradiții Sfinții Constantin și Elena – În fiecare an, pe data de 21 mai, întreaga creștinătate îi cinstește cu multă evlavie pe sfinții Constantin și Elena, momentul fiind marcat de o serie de tradiții și obiceiuri care se păstrează din cele mai vechi timpuri.

Obiceiuri și tradiții Sfinții Constantin și Elena – Nu dați pâine păsărilor cerului

Tradiția spune că în această zi nimeni nu are voie să renunțe la o prietenie sau să divorțeze. În caz contrar, se crede că toată viața persoana care nu a ținut cont de acest lucru va pierde atât pe plan financiar cât și pe cel sentimental.

De asemenea, din cele mai vechi timpuri bătrânii spun că cine va da de mâncare păsărilor cerului pâine în ziua sfinților Constantin și Elena va risipi sporul casei.

PUBLICITATE

Obiceiuri și tradiții Sfinții Constantin și Elena – Nu distrugeți cuiburile păsărilor

Pe de altă parte, nimeni nu trebuie să distrugă cuiburile păsărilor care au pui, întrucât vor apărea multe și grave necazuri în familie.

Tot tradiția spune că pentru ca bunăstarea să se adune în familie, trebuie să notați seria fiecărei bancote pe care ați cheltuit-o în fiecare zi. Nu în ultimul rând, nu aveți voie să tămâiați și să stropiți cu agheasmă în baie, altfel se crede că ați spurcat locuința.

Pentru a speria vrăjitoarele, în ziua de 21 mai, membrii familiei trebuie să se adune în jurul unui vas plin cu lapte și să bată cu linguri noi de olemn în vasele în care se fierbe laptele de obicei.

PUBLICITATE

Citește aici rugăciunea sfinților Constantin și Elena!

Felicia Iederă

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.

[wce_code id=2]