"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

17 − eleven =

13 − 13 =

Grădinarii te învață cum să-ți prindă leușteanul – Să grădinărim, respectând sfaturi culese de la cei mai mari grădinari din România.

Trebuie să ții cont, în primul rând, de faptul că leușteanul este o plantă solidă, perenă, fără inamici naturali, însă foarte problematică, atunci când vine vorba de prindere, deoarece, de cele mai multe ori nu crește, deși ai făcut tot posibilul pentru a-l sădi corect.

Grădinarii și agricultorii spun că trebuie avută grijă la semințele pe care le cumpărăm. Leușteanul obținut din semințe, se prinde mai bine decât cel sădit prin rădăcina scoasă din pământ.

Înainte de a le planta în grădină, semințele de leuștean trebuie plantate într-o jardinieră.

Pune semințele în apă și ține-le două, trei ore, înainte de a le planta și cerne pământul înainte de semănare.

Cel mai bună pământ, pentru leuștean, este cel din grădină, amestecat cu pământ de flori.

Semințele de leuștean se seamănă la finele lui octombrie, la jumătatea lui noiembrie ori la jumătatea lunii martie.

Dacă ai plantat semințele, în ghiveci, în luna martie, luna aprilie este una foarte bună pentru a-l transfera în grădină. Protejează-l totuși cu un clopot, confecționat din jumătate de sticlă de plastic.

Totuși, leușteanul are nevoie și de lumină naturală și de căldură, așa că dimineața, descoperă-l de clopotul din plastic, lasă-l să se bucure de razele soarelui și acoperă-l la loc după jumătate de oră.

Nu vei face niciodată recoltarea mai devreme de 6 sau 8 luni de la răsărire!

Citește care sunt beneficiile consumului de leuștean, planta primăverii.

Loading...

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.