"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

17 + 19 =

sixteen − 9 =

Sindromul de tunel carpian sau durerile încheieturii mâinii – Folosirea intensă a mouse-ului de la calculator poate determină apariţia acestei afecţiuni

loading...

Sindromul se manifestă ca o senzaţie de furnicături, durere şi amorţeală la nivelul palmei şi a primelor trei degete, mai ales în timpul nopţii.

Cauzele sunt necunoscute. S-a observat că folosirea intensă a calculatorului (a mouse-ului), poate determina apariţia acestei afecţiuni. Se spune că apare mai frecvent la femeile gravide şi la cele care intră în perioada de menopauză. De obicei, se tratează cu injecţii care conţin cortizon şi, dacă durerile nu cedează, atunci se intervine chirurgical.

Sindromul de tunel carpian sau durerile încheieturii mâinii – Încheietura mâinii este cea care permite mobilitatea

Bioenergeticienii spun că articulaţiile care se găsesc în această zonă fac legătura între ceea ce transmite braţul (acţiunea) şi cea care realizează mâna. Pumnul, adică încheietura mâinii, reprezintă “poarta alegerii”, “poarta implicării” în lumea acţiunii.

În executarea unei acţiuni, braţul este cel care transmite, iar mâna este cea care realizează. Încheietura mâinii este cea care permite mobilitatea, supleţea, “rotunjimea” acţiunilor noastre şi a opiniilor noastre. Acest fapt se realizează, fireşte, în funcţie de voinţa noastră şi de puterea pe care o avem (sau avem impresia că o avem) asupra lumii.

La încheietura mâinii sunt puse cătuşele prizonierilor

Toate blocajele, durerile sau traumatismele pe care le simţim la nivelul încheieturii mâinii ne vorbesc de tensiunile noastre, de lipsa de supleţe sau de siguranţă în acţiunile şi dorinţele. Cum bine ştim, la încheietura mâinii sunt puse cătuşele prizonierilor şi ele sunt puse doar când se doreşte împiedicarea prizonierilor să acţioneze (se pun şi la picioare, când vrem să-i împiedicăm să fugă).

Dacă durerea, traumatismul sau tensiunea se manifestă în încheietura dreaptă, ea e în relaţie cu mama, iar dacă se manifeste la încheietura stângă, avem de-a face cu o tensiune ce vine dinspre linia paternă (sau o idee de-a tatălui cu care nu suntem de acord).

Vezi aici câteva exerciții simple care te vor ajuta în tratamentul sindromului!

loading...

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.