"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

5 × four =

twelve + 17 =

Durerile de cap au cauze variate, dar, în general, ele exprimă unele dereglări legate de zona frontală (chakra celui de-al treilea ochi, în opinia budiştilor).

Când în viaţa noastră resimţim o mare tensiune datorată unor împrejurări, situaţii sau persoane, pe care suntem obligaţi să le suportăm, se declanşează o durere de cap.

Când durerea de cap este localizată în regiunea frunţii, atunci ea ne indică faptul că ne forţăm să înţelegem mental o anumită realitate, dar adevărata cunoaştere se realizează la nivelul inimii, acolo unde simţim lucrurile în întregul lor.

În loc să vedem frumuseţea vieţii, noi o respingem, găsindu-i doar părţile care nu ne convin, dar de fapt, noi trăim în afara iubirii, departe de energia vieţii, căzând pradă grijilor şi sfâşiaţi de angoase

Soluţia psihologică: trebuie să facem diferenţa între o analiză făcută la nivel intelectual şi adevărata cunoaştere, care ni se revelează în tăcere, în linişte şi armonie. Toată agitaţia mentală nu face altceva decât să ne îndepărteze de la realitate şi, în plus, ne dă şi dureri de cap!

Migrenele

Ori de câte ori ne supărăm pe cineva ne blocăm la nivel energetic, adică energia care ar ajuta la bună funcţionare a creierului este blocată. Acest blocaj dă dureri puternice de cap, cunoscute sub numele de migrene. De asemenea, orice formă de manifestare a agresivităţii, de refuz de adaptare la mersul şi ritmul normal al vieţii, orice dependenţă faţă de alţii şi atitudinea de nehotărâre permanentă, duc la blocaje energetice.

Soluţia psihologică: Singura soluţie în aceste situaţii este schimbarea atitudinii: de la ură la iubire, de la nehotărâre la fermitate, de la război la pace. Toate acestea trebuie însoţite de o atitudine pozitivă şi optimistă oricare ar fi situaţia în care ne aflăm la un moment dat.

Tumorile pe creier

O tumoare la creier indică un refuz obstinent de a ne. Ne trezim în situaţia în care ne simţim prea închistaţi, prea încăpăţânaţi şi prea aroganţi pentru a accepta schimbarea şi opiniile celorlalţi. Pentru o evoluţie armonioasă, sufletul nostru are nevoie, adesea, de o reîmprospătare radicală a modului cum percepem şi trăim viaţa, o schimbare esenţială a propriei noastre scări de valori.

Soluţia psihologică: Dat fiind faptul că informaţiile pe care le ştim sunt depăşite, în contradicţie totală cu nevoile reale ale fiinţei noastre profunde, se impune o schimbare urgentă şi radicală!

Vezi aici cum să scapi de durerile de cap folosind usturoi!

Loading...

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.