"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

4 × 2 =

2 × two =

Cum înţelegem boala – Bioenergeticienii afirmă deseori că problemele de sănătate care se manifestă pe partea dreaptă sau pe partea stângă a corpului sunt în strânsă legătură cu relaţiile pe care le avem cu tata, respectiv, cu mama.

Cum înţelegem boala – Există atât coduri genetice, cât şi experienţe…

S-a demonstrat că această afirmaţie nu corespunde de fiecare dată şi, pentru o mai bună înţelegere a lucrurilor, mai precis, a cauzelor îmbolnăvirii noastre pe o parte sau alta a corpului, cercetătorii în medicină au formulat o nouă teorie, cea a raportului care există între „zestrea” genetică şi experienţele trăite de fiecare în parte.

Autoarea de origine franceză Annick de Souzenelle, de exemplu, în cartea sa „Simbolismul corpului uman”, descifrează aşa zisele coduri genetice şi legătura lor cu ceea ce experimentează un om în viaţa lui, fără a fi, însă, copleşită de fatalism.

Cum înţelegem boala – Spiritul se exprimă prin corpul fizic

Conform studiilor asiatice (medicina tradiţională chinezească), dar şi occidentale, oscilaţia între partea stângă şi cea dreaptă se explică prin faptul Occidentul a fost întotdeauna mai preocupat de spirit şi de suflet, iar Orientul, pe de altă parte, a fost mereu preocupat “de aici şi acum”, de trăirea actuală şi reală.

Dar, corpul fizic şi realitatea materială sunt foarte importante deoarece Spiritul se exprimă prin ele şi trebuie văzut că traumatismele şi bolile se exprimă exact la acest nivel, adică fizic.

Pentru a înţelege mai bine nuanţele acestei lateralităţi, vom lua un exemplu: un copil care se naşte cu urechea dreaptă puţin mai mare decât stânga. Urechea care este mai mare s-a format înaintea naşterii.

Pentru tot ceea ce va veni de la tatăl său (educaţie, cultură), copilul va fi mai sensibil, va manifestă o mai mare receptivitate, dar dacă va acuza o otită la urechea dreaptă, boala fiind de după naştere, are legătură cu mama. Otita arată că el nu vrea să audă ceea ce vine de la mama sa, pentru că ceea ce aude de la ea nu-l satisface.

Cum înţelegem boala – Corpul nostru are două tipuri de muşchi şi două sisteme nervoase

O ultimă observaţie, care va lămuri, poate existenţa sau apariţia unor boli legate de creier, ar fi aceea că avem două sisteme nervoase bine diferenţiate care actioneza în organismul nostru: un sistem nervos, zis “central” sau “motor” care este comandat de creier (de partea conştientă) şi un sistem nervos zis “autonom” care este condus de Inconştientul nostru (cel care face ca inima să bată în timpul somnului, ca plămânii să respire fără să acţionăm noi, sau ca procesul digestiv să aibă loc în timpul nopţii etc).

Mai avem şi două tipuri de fibre musculare, unele numite “striate” “albe” sau “clare” conduse de sistemul nervos motor şi fibre musculare numite “netede”, “închise” sau “roşii” comandate de sistemul nervos autonom.

Muşchii picioarelor sau ai braţelor sunt compuşi din fibre albe deoarece funcţionarea lor depinde în principal de sistemul nervos motor, iar muşchiul inimii, de exemplu, este alcătuit în marea sa majoritate din fibre roşii sau închise deoarece funcţionarea ei depinde aproape în totalitate de sistemul nervos autonom.

Cum înţelegem boala – Să lăsăm viaţa să ne arate drumul

Cea mai bună modalitate de a verifica aceste afirmaţii este aceea de a ne convinge singuri, plecând de la propria noastră viaţă, observând simplu şi cu sinceritate ceea ce ne propune ea. Ar fi bine să nu ne spijinim pe teorii neverificate şi nici pe filozofii care mai de care mai sofisticate, ci să lăsăm experienţele vieţii să ne arate drumul.

Vezi aici de ce boala trebuie privită ca o necesitate!

loading...

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.