"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

8 + 4 =

15 + 7 =

Problemele corpului – Primele semnale sunt tensiunile…

loading...

Primul mod în care corpul nostru încearcă să se exprime este acela de a simţi un disconfort într-o anumită zonă, ca de exemplu, tensiuni în zona spatelui, probleme digestive, coşmaruri, tulburări psihologice etc. Acesta este primul pas pe care corpul îl face pentru a ne atenţiona că există ceva, undeva, care nu funcţionează cum trebuie şi se impun nişte măsuri.

În spatele acestui semnal este, de fapt, Sinele nostru divin, Maestrul, cum i se mai spune în buddhism, scânteia divină, care ne „loveşte” într-un mod delicat sau mai dur, în funcţie de nevoia care există în momentul respectiv. Dacă suntem deschişi spre a asculta acest semnal şi să îl acceptăm, organismul nostru ştie şi are toate metodele şi uneltele necesare pentru a echilibra lucrurile. Dacă, însă, nu suntem receptivi, lucrurile degenerează.

Problemele corpului  – Şi se trece la al doilea pas

Pentru a se face totuşi, auzită, divinitatea din noi recurge la etapa următoare, adică apar traumatismele şi bolile. Pentru a fi sigură că mesajul a fost auzit, se recurge, deci, la metode mai dure, mai puternice şi mai… vizibile, chiar şi pentru un ignorant. În cazul traumatismelor şi al maladiilor, există o mare distanţă cronologică între cauzele care le-a generat şi apariţia lor.

Este un decalaj mare ce nu mai permite reglarea lucrurilor instantaneu (cum sunt tensiunile), ci este nevoie de timp, de mult timp. Acest decalaj este direct proporţional cu modul în care „auzim” sau nu mesajele venite din interior. Dacă le auzim, desigur, se intervine rapide, lucrurile intră în normal. Nu putem recepta aceste mesaje, vindecarea nu are loc sau se petrece într-un timp îndelungat. Uneori este prea târziu pentru a mai acţiona, corpul nu mai are energia necesară pentru a se regenera.

Problemele corpului  – Dacă refuzăm să ascultăm mesajele…

Mai există şi varianta unui refuz, atunci când mesajele au implicaţii psihologice în zonele de sensibilitate ale persoanei, ale conştiinţei sale, şi atunci fie are loc un şoc, fie organismul refuză să mai lupte şi pierde lupta cu moartea.

Medicina orientală ne spune că în situaţii de acest gen, individul şi-a încheiat misiunea pe care a avut-o şi că trebuie să schimbe planul existenţial pentru a evolua în alte zone. Potrivit teoriei reîncarnării, persoanele care au murit înainte de a-şi fi terminat ce aveau de făcut, se vor întoarce pentru a continua în aceleaşi conjuncturi în care a trebuit să moară.

Ca o concluzie: orice semnal care vine din interiorul nostru vine pentru a ne proteja, pentru a ne ajuta să ne vindecăm. Acesta este motivul pentru care trebuie să avem mintea deschisă şi „urechi pentru a auzi” tot ceea ce vine spre noi. Totul este calculat şi bine intenţionat, pentru că Universul nu face greşeli.

Vezi aici de ce ne îmbolnăvim, de fapt, de vitiligo ?

loading...

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.