"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

PUBLICITATE

Combinaţii alimentare corecte – Auzim în jurul nostru despre cum este bine şi cum este mai puţin bine să combinăm alimentele, ca să…nu ne îngrăşăm.

Cum ar fi să facem nişte combinaţii alimentare ce ne pot ajuta să slăbim, ne pot ajuta să menţinem o stare de sănătate bună, dar ne şi vindecă?

Combinaţii alimentare corecte – Iată câteva exemple:

Roşii cu avocado

Roşiile sunt bogate în licopen, un compus plin de antioxidanţi, ce reduce riscul apariţiei sau dezvoltării cancerului şi al incidenţei afecţiunilor cardiovasculare.

PUBLICITATE

Grăsimile vegetale, precum cele din avocado, îmbunătăţesc absobţia licopenului din organism.

Roşii cu broccoli

Combinaţia acestor alimente previne cancerul la prostată..

Broccoli conţine un antioxidant numit idol-3-carbinol. Acest compus are puternice proprietăţi anti-cancer, în special pentru cel produs de dezechilibre hormonale.

PUBLICITATE

De asemenea, idol-3-carbinolul stimulează funcţia hepatică.

Cereale integrale şi suc de portocale

Atunci când asociem aceste alimente, compuşii organici din cereale şi antixodanţii din portocale îşi potenţează reciproc acţiunea, rezultatul fiind o stabilizare a colesterolului „rău” – LDL.

VEZI AICI CE ALIMENTE POŢI CONSUMA PENTRU UN PĂR SĂNĂTOS ŞI FRUMOS

PUBLICITATE

Struguri roşii  cu afine

Deşi asocierea fructelor nu este tocmai indicată, efectul antioxidant al consumului acestei combinaţii este de 35 de ori mai mare decât dacă le-am mânca separat.

Turmeric cu piper sau ghimbir şi ulei

Adăugarea de piper sau ghimbir în preparatele cu turmeric face ca proprietăţile antiinflamatoare, anticangeringene şi antioxidante ale acestuia să crească de 450 de ori.

Curcumina – substanţa activă din turmeric – este slab absorbită la nivel intestinal, dar este solubilă în grăsimi, de aceea este bine să adăugaţi ulei.

PUBLICITATE

Spanac cu lămâie

Dincolo de gustul minunat al acestei combinaţii, vitamina C din lămâie ajută la absobţia fierului din spanac.

Şi pentru că suntem aproape să întrăm în vară, nu uitaţi că orice asociere de verdeţuri în salate este mai mult decât binevenită pentru sănătate şi vitalitate.

Consumaţi zilnic o porţie mare de salată şi corpul dumneavoastră va fi recunoscător.

PUBLICITATE

IATĂ O LISTĂ A ALIMENTELOR CE NE POT ÎNTINERI

Un articol de Mihaela Iliescu

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.

[wce_code id=2]