"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

5 − 1 =

thirteen + 19 =

Boli vasculare – Vasele sanguine reprezintă un sistem de tuburi prin care circulă sângele de la inimă spre ţesuturi şi în sens invers. În funcţie de mărimea lor, vasele sunt: artere mari şi mici, capilare, venule şi vene. Arterele pleacă de la inimă, iar venele vin spre inimă.

Sistemul arterial transportă sângele îmbogăţit cu oxigen şi hrană spre organe şi celule, este partea „masculină” a sistemului nostru circulator care exercită o asistenţă activă a inimii în circulaţie.

Prin capacitatea sa de a a se contracta, sistemul arterial uşurează munca inimii. E vorba de ceea ce numim vasoconstricţie şi vasodilataţie.

Boli vasculare – Hipertensiunea arterială trădează incapacitatea de a fi fericiţi

Problemele arteriale ne vorbesc despre emoţii, în general. Emoţiile care sunt foarte puternice şi care se manifestă în exces (jovialitate, excitaţie etc) sau sunt sufocate generează tensiuni în interiorul arterelor.

Dificultatea şi incapacitatea de a face ceea ce ar trebui pentru a simţi bucurie, plăcere sau fericire, se traduc prin hipertensiune arterială. Aici avem de-a face cu situaţia în care nu ştim ce avem de făcut, nu putem, nu găsim cea mai bună soluţie pentru a simţi bucuria de a trăi.

Boli vasculare – Frica de a nu fi cei mai buni oboseşte inima

Prin durificarea arterelor (boala se numeşte arteroscleroză), primim semnalul că există undeva o frică a noastră că nu am făcut bine sau destul, că nu ne-am îndeplinit toate îndatoririle faţă de noi şi de ceilalţi din anturajul nostru. Această durificare a arterelor oboseşte inima, poate să o epuizeze şi singura modalitate de a se relaxa este să se oprească (ceea ce se traduce prin infarct).

Citește aici și de ce dezvoltăm, de fapt, boli articulare?

Boli vasculare – Emoţiile reţinute duc la arterită

Arterita înseamnă o stare inflamatorie, care este generată de prezenţa furiei şi reactivităţii reţinute. Ne aflăm în prezenţa emoţiilor negative refulate, iar în funcţie de locul unde se prezintă arterita, vom putea identifica ceea ce anume face ca viaţa să fie dificilă şi în ce zonă a ei avem probleme.

loading...

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.