"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

Simptome ale depresiei feminine – Cu toții avem momente în care simțim că cedăm nervos. Momente în care ne stresăm din orice și care ne conduc, cu pași repezi, spre depresie. Pare că poți fi puternic pentru toți, mai puțin pentru tine.

Femeile sunt poate cele mai înclinate spre a dezvolta o depresie, iar motivele sunt variate și numeroase, așa că, dacă ai o femeie lângă tine, care se confruntă cu simptomele de mai jos, nu lăsa lucrurile să treacă cu vederea!

1. LIPSA ENERGIEI

Depresia poate fi extenuantă. Atunci când o femeie trece printr-o depresie, este foarte posibil să se simtă obosită, deși a dormit suficient noaptea sau nu a avut chiar mult de lucru. Gândurile sunt cele care o seacă de puteri.

2. SOMN FĂRĂ ODIHNĂ

Există două variante: ori doarme și nu se odihnește, ori nu doarme deloc. Ambele sunt semne ale despresiei, nu le ignora!

3. DISPERAREA

Atunci când nu mai vede nicio soluție la problemele ei, femeia începe să se simtă disperată. Nu o mai acuza că are toane, mai bine vezi ce se întâmplă cu ea.

4. IRTITABILITATEA

Depresia nu o face doar tristă, ci și nervoasă. Este posibil să se certe cu tine din orice, iar tu să nu înțelegi. Mai bine observă-i comportamentul și asigură-te că nu este într-o depresie.

5. PROBLEME ALIMENTARE

Dacă este prea slabă, nu înseamnă că ține vreo dietă minune, probabil că nu se alimentează suficient, din cauza despresiei. Dacă s-a îngrășat prea tare este posibil să mănânce pe stres. Orice extremă nu este deloc sănătoasă pentru starea ei mentală.

6. PIERDEREA INTERESULUI

Un semn al depresiei este și lipsa interesului cu privire la lucruri care, în trecut, îi erau pe plac. Este posibil ca în casa voastră să fie o vraiște totală, copiii neîngrijiți, iar acest lucru să se datoreze unei depresii.

7. GÂNDURI SINUCIGAȘE

Acum chiar că este grav! O persoană care cade adânc în depresie este posibil să încerce să își pună capăt zilelor. Ajut-o înainte să nu fie prea târziu!

8. SENZAȚIA DE GOLICIUNE INTERIOARĂ

Depresia ne poate răpi totul, chiar și ultima suflare, iar ea nu ține cont de cine suntem sau câți bani avem în bancă! Nu îți lăsa partenera să se simtă astfel, ajut-o să depășească această stare.

9. PROBLEME DE CONCENTRARE

Obervi că i se întâmplă des să nu se poată concentra la lucrurile pe care în trecut le făcea într-o fracțiune de secundă? Este posibil ca depresia să fie de vină!

Dacă observi aceste simptome la femeia din viața ta, cere ajutor de specialitate, altfel viața ei se poate scurge asemeni nisipului, printre degete…

Citește care sunt cele 5 simptome ale depresiei cronice.

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.