"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

twenty + three =

1 + two =

Problemele femeilor – Menopauza este acel moment deosebit al vieţii unei femei în care ea încetează să mai fie fertilă, prin oprirea ovulaţiei.

loading...

După părerea unora, această fază este mai mult sau mai puţin confortabilă, dar şi aducătoare de tulburări diverse. Cele mai importante tulburări, pe care le simt femeile în această perioadă, sunt bufeurile de căldură şi osteoporoza.

Problemele femeilor – Femeia a fost asociată întotdeauna cu imaginea de mamă

Imaginea profundă a femeii este asociată cu cea a mamei, pentru că unul din rolurile sale majore este cel de a procrea. De-a lungul timpului, acesta a fost, în unele perioade, singurul său rol social, femeile sterile sau cele aflate la menopauză erau considerate inutile.

Tulburările din perioada menopauzei semnifică dificultăţi, conştiente sau nu, de acceptare a acestei pierderi a utilităţii. Adesea femeia care suferă de tulburări la menopauză are dificultăţi în a-şi găsi un sens, o utilitate pentru sine însăşi.

Deşi sunt în număr mic, există şi femei care nu au avut cele două simptome în perioada de menopauză. Ele vorbesc de ea ca de o eliberare, ca de o a doua tinereţe, o posibilitate de a putea în cele din urmă să se bucure de viaţă ca şi când nimic nu ar fi existat.

Problemele femeilor – Sentimentul inutilităţii naşte anxietatea

Faptul că femeile au bufeuri sau suferă de osteoporoză în această perioadă le creează o stare de disconfort psihologic ce poate atinge chiar anxietatea. E greu de acceptat ideea că după o viaţă întreagă în care a răspuns prezent la orice chemare a copiilor săi, femeia se „retrage” din activitatea şi rolul ei fundamental, acela de a fi mamă.

Unele dintre ele nu pot accepta aşa de uşor nici faptul că organismul traversează o perioadă de schimbare majoră şi că o femeie nu mai poate deveni mamă pe cale naturală, ci doar cu ajutorul medicinii moderne. Toate acestea au un impact major asupra psihicului unei femei, însă acceptarea situaţiei şi credinţa pot să ajute la îmbunătăţirea situaţiei sau măcar la o schimbare a viziunii asupra ei.

Vezi aici de ce femeile trecute de 40 de ani sunt mult mai atrăgătoare față de cele mai tinere. Iată motivul!

loading...

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.