"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

16 − 4 =

one × four =

Lecții incredibile de istorie – Atunci când învățam, la ora de istorie, nu mă gândeam că profesorul va fi atât de selectiv și mă va priva de la a cunoaște și laturile ascunse ale trecutului întregii omeniri. De curând am citit niște lucruri tare interesante, pe care aș vrea să le împărtășesc și cu voi, dacă nici vouă nu vi s-au predat!

loading...

1.Vrăjitoarele au fost blamate mulți ani la rândul, în istoria fiecărei țări, așa că probabil ai auzit de procesul vrăjitoarelor din Salem. Se pare că în acea perioadă au murit aproximativ 600.000 de vrăjitoare.

2.În epoca Medievală animalele erau judecate și li se dădea pedeapsa cu moartea!

3.La începutul anilor 30, americanii transformau sacii de făină în haine.

4.În secolul 19, frica de a nu fi îngropat de viu, deoarece nu se putea depista moartea clinică, era la ea acasă, peste tot în lume, așa că s-au inventat coșciugele „sigure”, astfel încât cei îngropați de vii să îi poată alerta pe apropiați. Ce???

5.În vremea Papei Gregory al IX-lea, pisicile au fost declarate ca fiind unelta diavolului și au fost exterminate în masă.

6. În mod ironic, se spune că exterminarea, în masă, a pisicilor a dus la apariția ciumei bubonice, boală care a devastat Europa în anul 1300.

7.Împăratul Gaius a umilit Senatul, investindu-și calul în funcția de senator.

8.Apariția europenilor în America a făcut ca numărul americanilor să scadă la 237.000, în anii 90.

9.Europenii bogați, mâncau între anii 1500 și 1600 părți de cadavre umane, considerând că acestea aveau proprietăți medicinale.

10. În epoca Victoriană, oamenii își făceau bijuterii din părți ale corpurilor persoanelor dragi, decedate.

11.Einstein ar fi putut deveni președintele Israelului, în anul 1952, însă a refuzat.

12.Cel mai scurt război din istorie a durat între 38 și 45 de minute. Este vorba despre un război între Anglia și Zanzibar, care a început și s-a încheiat pe 27 august, 1896.

13.Napoleon Bonaparte a fost învins de iepuri, într-o încercare de a-i vâna.

14.În trecut, protezele erau produse din dinții soldaților decedați.

15.Recent, s-a confirmat că părinții regelui Tutankhamon au fost frați. A fost analizat ADN-ul din rămășițele mumificate ale mamei.

16.În timpul primului Război Mondial, Jackie babuinul a fost medaliat și promovat la gradul de caporal.

17.Generalul mexican Antonio Lopez a organizat o înmormântare, pentru a-și înhuma piciorul, după ce acesta i-a fost amputat.

18. Noua Panică a Vampirilor din Anglia a fost un eveniment, organizat în secolul al XIX-lea, unde oamenilor li s-a spus că persoanele care avuseseră tuberculoză erau vampiri, așa că aceștia și-au dezgropat morții pentru a le înfige o țăpușă în inimă.

19.Sacrificiul uman a fost o practică standard, în Primul Război aztec. De fapt, mai mult de 200.000 de oameni au fost sacrificați în fața templului antic Tenochtitlan.

20.Medicina a avut de parcurs un drum lung, de exemplu compania Bayern comercializa și vindea heroină, sub formă de tratament împotriva tusei.

Știai că anumite obiecte, la care nu te-ai fi gândit, au date de expirare?

loading...

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.