"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

3 × 5 =

fifteen − 3 =

Începeți fiecare dimineață cu o cafea aburindă? E momentul să cunoașteți atunci și care sunt superstițiile despre cafea, păstrate din cele mai vechi timpuri.

Când cafeaua dă pe afară, va ploua curând

În tradiția multor popoare ale lumii, printre care și românii, se spune că vărsatul cafelei aduce cu sine și vestea că veți primi bani. Când cafeaua din ibric dă însă pe afară când fierbe, să vă așteptați la o vreme ploioasă.

O altă superstiție spune că trebuie să vă beți cafeaua în fiecare zi, din aceeași ceașcă, altfel veți avea parte de necazuri. Potrivit unei vechi tradiții din Occident, pentru ca totul să vă meargă bine, turnați cafeaua în ceașcă doar cu mâna dreaptă.

Toastul cu cafea aduce ghinion

Finlandezii sunt convinși că cine aduce o cafea fierbinte, este stăpânit de mânie. La rândul lor, grecii spun că nimeni nu are voie să toasteze cu cafea, pentru că altfel va avea ghinion.

V-a alunecat mâna pe ceașca de cafea și ați scăpat-o pe jos? E indicat ca în perioada următoare să nu începeți să faceți vreo investiție, pentru că e foarte posibil să fiți înșelați.

Vă îndulciți cafeaua cu zahăr? Priviți în fundul ceștii să vedeți dacă au rămas cristale nedizolvate. Dacă răspunsul este afirmativ, înseamnă că aveți un admirator secret.

Vezi aici 8 metode prin care cafeaua îmbunătățește sănătatea!

Felicia Iederă

Loading...

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.