"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

four × 3 =

16 − 4 =

Orice pată de mâncare pe haine vă enervează cumplit, dar când vorbim de pete de rugină, situația devine din ce în ce mai gravă. Și totuși, există în bucătăria dumnevoastră cele mai bune soluții pentru a scăpa de această problemă.

Turnați pe pată oțet și suc de lămâie

Specialiștii ne avertizează că petele ies mult mai ușor dacă acționați imediat! O metodă utilă pentru a scăpa de petele de rugină este să amestecați oțet și suc de lămâie.

Se așază haina pe un prosop vechi și se toarnă oțet, apoi se freacă bine cu o jumătate de lămâie. Ulterior, haina se pune la uscat și se spală. Un alt truc este să amestecați sare și zeamă de lămâie.

Puneți preparatul pe pată și lăsați la soare, cel puțin o oră, apoi spălați. Dacă pata de rugină este mai veche, repetați procedeul de câteva ori.

Puneți la fiert în bitartrat de potasiu

Și lămâia simplă este de mare folos. Se pune apă la fiert într-o oală mai mare și se lasă să dea în clocot. Se întinde partea pătată peste vasul cu apă fierbinte pentru ca aburii să umezească locul, apoi se toarnă zeamă de lămâie. Se lasă să acționeze, apoi se spală.

Un inamic al petelor este și bitartratul de potasiu. Se pun la fiert doi litri de apă în care s-au turnat șase linguri cu bitartrat de potasiu. După ce apa a dat în clocot, se introduce obiectul pătat și se lasă două ore. Ulterior, se spală.

Vezi aici cele 6 motive pentru care este bine să îți pui pantofii și hainele în congelator!

Felicia Iederă

Loading...

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.