"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

PUBLICITATE

Din cele mai vechi vremuri, se crede că lumânarea de la Botez are puteri tămăduitoare, de aceea aceasta se păstrează în casă toată viața.

Alină și alungă durerile

Considerată o bucățică din lumina cerească, lumânarea de la botez este un dar neprețuit care nu trebuie niciodată îndepărtat din casa oricărui creștin. Potrivit tradiției, aceasta trebuie să fie aprinsă a doua zi, când nașa îi face baie micuțului, în credința că aceasta va ocroti sufletului copilului.

De asemenea, lumânarea de la botez va fi aprinsă la fiecare aniversare a copilului. Pentru a fi bine păstrată, lumânarea se învelește într-o pânză albă de bumbac și se pun alături ramuri de busuioc sfințit.

PUBLICITATE

Fetele nemăritate trebuie să o aprindă de Paște

Tot tradiția spune că lumânarea de la botez se folosește în rugăciuni pentru însănătoșirea copilului. De asemenea, aceasta se aprinde când se descântă de deochi dar și de fetele nemăritate care trebuie să pună busuioc proaspăt la lumânarea lor de botez.

Este foarte bine să se roage pentru sănătatea, familie și pentru a le da Dumnezeu un soț iubitor și copii. De asemenea, lumânarea de la botez se aprinde când este o mare durere în familie dar și în Săptămâna Luminată, când mama se roagă pentru copiii săi.

Citiți această Rugăciune în Săptămâna Luminată pentru purificarea sufletului de păcate

Felicia Iederă

PUBLICITATE

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.

[wce_code id=2]