"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

PUBLICITATE

Rugăciuni ajutătoare Sfântul Gheorghe – Prăznuit pe data de 23 aprilie ca unul dintre cei mai mari sfinți martiri, sfântul Mucenic Gheorghe este totodată și patronul spiritual al militarilor din forțele terestre.

De ziua sfântului Gheorghe în garnizoane se desfășoară ceremonii militare de omagiere a jertfelor înaintașilor noștri. De asemenea, în această zi puteți citi două rugăciuni adresate marelui mucenic, care vă vor fi de mare ajutor.

Rugăciuni ajutătoare Sfântul Gheorghe – Izbăvitor al celor robiți

„Tu, Mare Mucenic Gheorghe, care împreună cu cei fără de trup ești și toate le cunoști din timp și carele de purtătorii de nevoință ești cinstit, miluiește-ne pe noi păcătoșii.

PUBLICITATE

Vino, Sfinte Gheorghe și luminează mintea mea, pentru ca să cunosc eu păcatele ce le-am săvârșit; mișcă inima mea ca să mă hotărăsc și să mă îndrept; ajută necredinței și slăbiciunei mele și scapă-mă cu harul tău de păcatele cele trupești și sufletești.

Totdeauna numele tău arată înălțimea rânduielilor tale, căci după chemarea lui Dumnezeu, te-ai arătat cu cuviință slujitor vrednic al Cuvântului, Dumnezeu-Omului; de aceea cu laude te fericim pe tine Sfinte Gheorghe, care ai trecere în fața lui Dumnezeu Tatăl. Binecuvântează-ne pe noi și fă rugăciunile noastre să fie de folos.

Amin.”

PUBLICITATE

Rugăciuni ajutătoare Sfântul Gheorghe – Protectorul naturii și al necuvântătoarelor

Tot de ziua sfântului Gheorghe, puteți citi și această rugăciune, de mare ajutor în viața dumneavoastră…

Sfinte Mare Mucenice, cel care ai viețuit după vrednicia numelui tău ca luând pe umeri Crucea lui Hristos, bine ai lucrat pământul cel înțelenit de înșelarea diavolească, stând în slavă înaintea Scaunului Celui Ce le stăpânește pe toate, fă-te acum mijlocitor osârdnic nouă, nevrednicilor și îngrădește-ne cu rugăciunile tale.

Fii izbăvitor al celor robiți de păcate, ocrotitor al săracilor, doctor al bolnavilor, îndrumător al celor rătăciți în întunericul acestei lumi. Izbăvește-ne, ca un milostiv, din toată nevoia, alungând tulburarea păcatelor și a primejdiilor de multe feluri și ne învrednicește, pentru rugăciunile tale, să fim și noi buni cultivatori ai pământului ființei noastre.

PUBLICITATE

Amin!”.

Vezi aici de ce este bine să împrăștiem semințe de mac în jurul casei, chiar în ziua Sfântului Gheorghe!

Felicia Iederă

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.

[wce_code id=2]