"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

PUBLICITATE

Rugăciunea la Izvorul Tămăduirii – În prima vineri de după Paște, întreaga creștinătate cinstește cu evlavie sărbătoarea Izvorului Tămăduirii, un praznic închinat Maicii Domnului, care are rolul de a arăta importanța Preacuratei Fecioare în lucrarea mântuirii noastre.

Rugăciunea la Izvorul Tămăduirii – În această zi se citește rugăciunea la Izvorul Tămăduirii, despre care se spune că face adevărate minuni cu toți credincioșii.

Mângâierea credincioșilor

“Din izvorul tău cel nesecat, ceea ce ești de Dumnezeu dăruită, îmi dăruiești mie, izvorând pururea, curgerile harului tau mai presus de cuvânt. Căci ca ceea ce ai născut mai presus de cuget pe Cuvântul, te rog să mă rourezi cu darul tau, ca să grăiesc ție: Bucură-te, apă izbăvitoare! Scoateți, bolnavilor, din izvor tămăduiri! Că Preacurata face să curgă, din izvorul cel dumnezeiesc, îndulcirea cea adevărată, izvorând cu adevărat torentul desfătării.

Pentru aceasta să ne adăpăm cu toții, cu credință, din șuvoaiele cele îmbelșugate. Din văpaia durerilor scoți pe cei ce aleargă la tine, curată, rourându-i cu ape din izvorul cel minunat; că de ulcer se izbăvește omul și de pelagra, iar pe lepros îl vindeci și cărbunele l-ai stins. Dumnezeiască și sfântă apă izvorăște izvorul tău, Fecioară. Căci curgerea idropicilor o oprește degrab cu dumnezeiasca chemare a harului.

PUBLICITATE

Hristos a înviat din morți!

Pentru aceasta te cinstim, Izvorule, în veci. Să lăudăm toți, cu înțelepciune, apa cea sfântă și de viață izvorâtoare; că pornirea nădufului pe loc o oprește și liberă o face spre răsuflare. O! minunile tale, Curată Născătoare de Dumnezeu! Apa izvorului tău covârșește toate apele, Fecioară curată, dăruind, la vedere, izbăvire de boli cumplite și sufletelor toată tăria, ca una ce se varsă mai presus de fire.

Cei ce căutați sănătate, alergați la izvor! Căci Curata Fecioară sălășluiește în apă. Saltă și te bucură, mulțime a credincioșilor, precum se cuvine, că vei avea în sfântul locaș împlinirea cererilor. Înălțatu-s-a mai presus de ceruri apa izvorului tău și cu curgerile ei a străbătut adâncurile pământului; aceasta este ambrozie a sufletului, nectar al credincioșilor, mierea cea din piatră și împartășirea de mană.”

Citește aici cum Rugăciunea la Sfânta Cruce nu rămâne fără răspuns!

Felicia Iederă

PUBLICITATE

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.

[wce_code id=2]