"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

20 − 5 =

four × 4 =

Drumul spre succes este presărat cu fel şi fel de întâmplări, de la cele mai plăcute, la cele mai descurajatoare. Cu toate acestea, atitudinea potrivită poate face minuni. 

Amy Cuddy, unul dintre psihologii Universităţii Harvard, susţine că stabilirea unui ţel înalt prin punerea înainte a rezultatului, în locul etapelor ce ar trebui parcurse până acolo, este o greşeală făcută des. Abordarea pas cu pas poate fi o reţetă de succes pentru oamenii obişnuiţi, crede psihologul.

La prima vedere, argumentele lui Cuddy par să fie contrazise de reţetele altor psihologi care sfătuiesc auditoriul să nu îşi dezlipească ochii de ţinta propusă.

Cuddy spune însă că aceasta nu trebuie ignorată, ci doar folosită în stabilirea etapelor intermediare.

Ce etape ar propune?

Visează

Gândeşte, vizualizează, foloseşte-ţi imaginaţia şi dă viaţă celor mai bune scenarii, transformându-le în realitate.

Orice este posibil

Fie că îţi doreşti să trăieşti într-o casă uriaşă şi luxoasă, fie că vrei să fii artist, nimic nu este irealizabil.

Nu-ţi irosi talentul

Dacă ai fost înzestrat cu un talent special, nu îl irosi. Viaţa este prea scurtă să nu profiţi de timp şi de darul tău.

Fii optimist

Ai încredere că vei face lucruri grozave în viaţă. Nu te mai pune la îndoială şi nu te lăsa indimidat de obstacolele care îţi vor apărea în cale.

Orice zi este bună pentru un început

Mereu vei găsi o scuză să pui lucrurile în aşteptare. Lucrurile se schimbă de la o zi la alta, aşa că nu mai găsi scuze să aştepţi.

Paşi mici spre succes

Viaţa îţi va oferi o mulţime de oportunităţi. Orice apel, mail sau întâlnire îţi poate oferi şanse la care nici nu visai. Paşii mici pot duce spre lucruri măreţe.

Răbdarea e cheia

Nu trebuie să ştii exact ce, când cum şi unde se va înâmpla. Ai încredere în tine şi în faptul că toate se întâmplă la momentul potrivit, uneori chiar atunci când nu te aştepţi.

Citește și: 17 legi ale atracției, care îți vor crește vibrația

Loading...

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.