"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

PUBLICITATE

Noaptea de Înviere – Sâmbăta Mare sau Sâmbăta Paștelui este o zi plină de superstiții, tradiții și obiceiuri pe care bătrânii spun că trebuie să le păstrăm cu sfințenie, pentru ca în tot anul să ne meargă bine și să avem împliniri.

Noaptea de Înviere – Îngropați resturile mielului la rădăcina unui măr

Potrivit tradiției, în Sâmbăta Mare, gospodinele pregătesc gustoasele preparate pentru Paște și tot atunci se sacrifică mieii. Pentru ca toți membrii familiei să fie sănătăși în timpul anului, se adună toate resturile după ce se taie mielul și se îngroapă la rădăcina unui măr sănătos.

Dacă în Săptămâna Mare este bine ca toți credincioșii să poarte haine de doliu, în ziua de Înviere, se vor lua haine noi, câ mai deschise la culoare. Superstiția spune că fiecare femeie trebuie să aibă măcar o cămașă nouă, iar bărbații o pălărie.

PUBLICITATE

Noaptea de Înviere – Nu dormiți în noaptea de Înviere, dacă vreți să vă împliniți dorințele!

Tot tradiția ne spune că pentru a avea parte de tot ceee ce vă doriți, în noaptea de Înviere, când cerurile se deschid, nimeni nu are voie să doarmă. De asemenea, ca să fiți feriți de dureri de dinți și măsele, când se trag clopotele, țineți între dinți un obiect de fier.

Întrucâ ouăle roșii apără de tot ce este rău, coaja acestora trebuie îngropată în pământ. În schimb, fetele necăsătorite, dacă păstrează cojile de ouă își grăbesc căsătoria. Se spune că în cele trei zile de Paște în cer, ard nevăzute, trei candele uriașe.

Citește aici de ce Lumânarea de la Paște se păstrează în casă și se aprinde în caz de boală sau supărare

Felicia Iederă

PUBLICITATE

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.

[wce_code id=2]