"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

six + 12 =

nine + fifteen =

Potrivit părintelui Ilie Cleopa, în biserică bărbații trebuie să stea mereu în dreapta altarului, iar femeile în stânga.

De asemenea, spun sfinții părinți, nimeni nu are voie să stea cu spatele spre altar, iar atunci când intrăm în sfântul lăcaș trebuie să respectăm liniștea celor care se roagă.

Femeile nu au voie să treacă prin fața ușilor care marchează intrarea în altar

Cu siguranță, nu toată lumea cunoaște cu adevărat motivul pentru care nimeni nu are voie să stea cu spatele la altar.

Explicația este una cât se poate de simplă: pentru că în acel loc sacru se află Trupul și Sângele Mântuitorului. În plus, femeile nu au voie să treacă nici prin fața ușilor care marchează intrarea în altar.

Cum vă închinați corect când intrați în biserică

Primul lucru pe care un credincios trebuie să-l facă când intră în biserică este să meargă către catapeteasmă, unde să se închine de trei ori în fața icoanei lui Hristos, apoi pe rând în fața icoanei Maicii Domnului și a sfântului (sfinților) care este patronul bisericii.

Este foarte important să vă închinați făcând semnul cuviincios, respectând rânduiala și să nu faceți gălăgie, pentru a nu-I deranja pe cei prezenți și a le tulbura rugăciunile. Astfel, veți trăi și dumneavoastră cu adevărat momentul slujbei și veți prețui sfântul lăcaș.

Citește aici ce greșeli nu trebuie făcute în biserică

Felicia Iederă

Loading...

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.