"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

Problemele de cuplu apar din ce în ce mai des în epoca noastră şi odată cu ele, apar divorţurile şi suferinţele copiilor rezultaţi din relaţiile care se destramă. Nu este foarte simplu să creezi un echilibru în familie şi nici să îl păstrezi nu este prea uşor.

loading...

De fapt, nu există o formulă a fidelităţii şi a stabilităţii, însă există modele de comportament care ajută la crearea unei armonii în viaţa de familie.

Este suficient să înţelegem doar faptul că fiecare dintre noi ne supunem aceloraşi legi şi că orice acţiune are şi reversul ei. Pornind de la această afirmaţie, situaţia nu mai pare atât de greu de descifrat.

Studiile au arătat că viaţa de cuplu se măsoară prin nişte parametri şi energeticienii au adăugat psihologiei câteva dintre consideraţiile lor, pe care le vom prezenta în cele ce urmează.

Comunicarea

Este foarte important ca cei doi parteneri de viaţă să înveţe să-şi împărtăşească orice supărare din viaţa lor, ca doi prieteni, asumându-şi răspunderea pentru tot ce se întâmplă. Dacă o situaţie apare în mod repetat în viaţa, ar trebui să ne întrebăm ce anume din atitudinea noastră o.

E mult mai bine să ne asumăm răspunderea decât să ne înfurie reacţia partenerului. Legea responsabilităţii ne învaţă să acceptăm că tot ce ni se întâmplă, e rodul faptelor şi gândurilor noastre.

Iubirea faţă de partener

De regulă, comportamentul celorlalţi este o reflectare a stării noastre interioare. Aşadar, să ne iubim partenerul cu toate neajunsurile lui. Serghei Nicolaevici Lazarev afirmă în repetate rânduri că „schimbarea celorlalţi începe cu schimbarea noastră”.

Când căsătoria nu este bazată pe iubire, ea nu poate fi îndelungată. Dacă nu există sentimente profunde şi puternice, se ajunge la adulter, iar căsnicia se destramă. Familiile care sunt întemeiate, în primul rând, pe prietenie şi pe respect, sunt fericite şi durează mult.

Aşteptările pe care le avem faţă de ceilalţi

Cu cât aşteptăm mai mult de la cineva, cu atât mai dureros va fi eşecul dorinţelor noastre. Dorinţele vor depăşi iubirea şi rapid vor începe să dea naştere la agresivitate.

Cu cât un sentiment este mai puternic, cu atât mai multe suferinţe se ascund în spatele său şi atunci iubirea de Dumnezeu rămâne singura posibilitate de a fi întotdeauna fericit.

Credinţa

Întoarcerea la Dumnezeu şi rugăciunea pot vindeca rănile din trecut, resentimentele, furia, ura, mânia. Rugându-se împreună, doi soţi se vor putea armoniza la toate nivelurile fiinţei lor şi vor rămâne mereu împreună.

Trecutul nu mai are ce să caute în viaţa prezentă pentru că orice sentiment de vinovăţie va crea un spaţiu, adică o distanţă între cei doi, iar acea distanţă va deveni o absenţă, în cele din urmă.

Să dăm libertatea celuilalt

Ar trebui să evităm să ne transformăm partenerul într-o copie fidelă a noastră. Fiecare om are personalitatea lui, gândirea lui, sentimentele lui şi orice impunere este împotriva firii, ducând în timp la destrămarea cuplului.

Celălalt este o fiinţă divină, ca şi noi, de altfel, cu individualitate şi cerinţe proprii şi unice.

Dacă un bărbat consideră că este superior femeii înseamnă că el este deja bolnav. Şi cu cât va încerca mai tare să susţină această orientare cu atât mai repede bolile îl vor răpune.

Iertarea este cheia succesului în fiecare relaţie

Dacă învăţăm să ne iertăm reciproc, putem trăi împreună cu succes, chiar dacă nu avem prea multe în comun. Nimeni nu s-a născut perfect, dar oricât de multe ar greşi, este important de ştiut că iertarea poate face minuni.

Citește aici care sunt Cupluri din zodiac care NU se depart niciodată!

loading...

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.