"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

PUBLICITATE

Bucatele sfințite de Înviere – Potrivit tradiției ortodoxe, în noaptea Învierii Domnului, preoții sfințesc coșurile credincioșilor pline cu ouă, cozonaci, slănină și alte bucate, binecuvântând astfel pe cei care au ținut post.

Ce trebuie să faceți cu aceste bucate, citiți în rândurile de mai jos…

Bucatele sfințite de Înviere – Slănina folosită pentru uns rănile

Tradiția spune că pentru a fi sănătoși tot anul, primul lucru care trebuie consumat la masa de Paște, este oul. La rândul său, slănina sfințită de preoți este, după cum spune datina, folosită la multe leacuri.

PUBLICITATE

Cu aceasta se vor unge rănile unei persoane iar dacă cineva se va îmbolnăvi I se va din această slănină să mănânce. De asemenea, bătrânii spun că bolnavii de friguri trebuie să fie afumați cu slănină, tămâie alba și tămâie neagră, puse pe o lespede.

Sarea sfințită curăță apa fântânilor

Plin de superstiții este și hreanul. Se crede că cine va mânca hrean imediat ce vine acasă de la Înviere, va fi sănătos și iute tot anul. Dacă va fi pus în fântâni, are rolul de a curăța apa. De asemenea, la curățarea fântânilor va fi folosită și sarea sfințită.

Cu usturoiul sfințit, tradiția spune că se pot unge oamenii bolnavi dar și ușile casei și a grajdurilor. În ceea ce privește firele de busuioc sfințite, cu acestea bătrânii spun că se vor unge persoanele care suferă de dureri de urechi.

PUBLICITATE

Citiți aici despre Puterea vindecătoare a Psalmului 142!

Felicia Iederă

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.

[wce_code id=2]