"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

4 × 5 =

five × five =

Analizele de sânge reprezintă o modalitate foarte bună de a evalua starea de sănătate a organismului tău și îți recomand să le faci periodic! Pentru ca analizele să reflecte cu adevărat situaţia organismului, este foarte importantă pregătirea organismului pentru recoltare.

Deci, iată ce trebuie să respecți, pentru a nu influența rezultatul analizelor!

1. Nu mânca dimineața
.

Orice aliment poate duce la apariția modificărilor indicatorilor.

2. Nu consuma, cu o zi înainte, alimente grase, dulciuri și alcool.
 Nu mânca mai târziu de ora 18.00 și consumă alimente cât mai ușoare.

3. Nu fă mișcare

Există foarte mulți indicatori, care pot fi influențați de efortul muscular, iar aceștia sunt sensibili și la emoții sau frică.

4. Nu trebuie să fi avut sau să ai afecțiuni febrile.

5. Evită contactul sexual cu minim 48 de ore înainte de analize.

6. Nu fă analize în timpul ciclului menstrual.

7. Evită guma de mestecat, inclusiv sortimentele fără zahar, înainte de analizele de sânge. Pot avea același efect de compromitere, precum consumul de alimente.

8. Nu fuma!

Substanțele nocive din țigarete ajung cu rapiditate în sânge, de aceea fumatul este strict intezis cu cel puțin 14 ore înainte de efectuarea testelor de sânge.

Nu uita, există o serie de medicamente care pot modifica rezultatele analizelor medicale. Așa că întreabă medicul dacă este necesară întreruperea medicației înainte de prelevarea sângelui.

Citește și: 4 analize și investigații medicale pe care oricine trebuie să le facă regulat. Ne pot salva viața!

Loading...

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.