"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

PUBLICITATE

Vineri Izvorul Tămăduirii – Cinstită în vinerea din Săptămâna Luminată, sărbătoarea Izvorului Tămăduirii este un moment plin de tradiții care, spun bătrânii, trebuie respectate cu sfințenie.

Vineri Izvorul Tămăduirii – Agheasma se consumă doar pe stomacul gol!

În timpul slujbei de Izvorul Tămăduirii, preoții sfințesc apa, așa numita Agheasmă Mică din care trebuie să consume cel puțin o gură fiecare credincios, mai ales cel bolnavi.

Atenție! Agheasma Mică se consumă doar pe stomacul gol, altfel se consideră un mare păcat!

PUBLICITATE

În această zi de mare sărbătoare, nimeni nu are voie să lucreze, să gătească, să facă curat, să spele și să calce rufe. Tradiția spune că cine nu respectă Izvorul Tămăduirii va fi blestemat sau lovit de o boală din care nu va putea să își revină!

Se sfințesc izvoarele

În unele zone ale țării s-a păstrat obiceiul ca de Izvorul Tămăduirii, preoții să sfințească și izvoarele pentru ca acestea să nu sece și să fugă duhurile necurate din preajma acestora.

De asemenea, ziua este una plină de spor pentru săpătorii de fântâni. Azi, se crede că apele sunt mai zgomotoase, ceea ce îi ajută pe fântânari să găsească mult mai ușor o sursă de apă.

PUBLICITATE

Pentru a fi sănătoase tot anul, din Agheasma Mică vor bea și animalele din gospodărie. Nu în ultimul rând, pentru a avea un an bogat, gospodarii stropesc grădinile cu Agheasma Mică.

Citește aici Rugăciunea care se rostește de Izvorul Tămăduirii!

Felicia Iederă

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.

[wce_code id=2]