"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

4 + three =

4 × 3 =

Medicul japonez, Shigeaki Hinohara, care a trăit venerabila vârstă de 105 ani și a muncit până în ultima zi, a lăsat urmașilor cele mai importante sfaturi despre cum să avem o viață lungă și sănătoasă.

Iată care sunt secretele fericirii…

Alimentați-vă corespunzător!

Potrivit medicului Hinohara, cel mai important pentru a trăi sănătos este să nu mâncăm fără măsură. Acesta recomandă la micul dejun consumul unei cafele cu lapte sau al unui pahar cu suc de portocale, în care se poate adăuga puțin ulei de măsline.

Renumitul doctor spune că la prânz putem să nu mâncăm nimic, în schimb de la cină nu trebuie să lipsească orezul, peștele și legumele. În ceea ce privește carnea, aceasta nu trebuie să depășească 200 g pe săptămână.

Distrați-vă!

E foarte adevărat că somnul este foarte important pentru o viață sănătoasă, dar medicul Hinohara ne îndeamnă să nu exagerăm nici cu odihna. Important este să îi dăm sufletului ce are nevoie, adică să ne bucurăm cât putem de mult de tot ce este în jurul nostru. Și să nu uităm nici de distracție!

Chiar dacă medicii au rostul lor în viața noastră, Hinohara spune că de mare ajutor atunci când suntem în suferință sunt animalele și muzica.

Folosiți bicicleta!

Un alt sfat al medicului japonez este să încercăm cât mai mult posibil să uităm de lift și să urcăm scările, să folosim cât mai mult bicicleta și să citim cât putem de mult.

Nu în ultimul rând, Hihohara spune că este foarte important să avem un model în viață și să fim gata pentru lucruri neașteptate.

Vezi aici Lecțiile de viață ale Sophiei Loren din care avem ce învăța!

Felicia Iederă

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.