"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

12 + eighteen =

seven − two =

Cunoscută și sub numele de pălincă, horincă sau răchie, țuica este o veritabilă sursă de sănătate. Consumată cu măsură, această licioare magică vă ajută în tratarea numeroaselor boli.

loading...

Înlătură constipația

Potrivit oamenilor de știință, țuica fiartă activează funcțiile biliare și hepatice, fiind indicată în dischineziile biliare și este de mare ajutor celor car suferă de constipația cauzată de alimentație.

De asemenea, consumată în cantitate mica, zilnic, țuica reduce depunerile de colesterol de pe vasele inimii și ține departe arteroscleroza.

De ajutor în anemie

Cercetătorii din Germania au arătat că țuica este un prieten de nădejde al persoanelor care suferă de anemie, iar consumată înainte de masă, favorizează absorbția nutrienților din alimente.

Tot țuica are efect incredibil asupra neuronilor, îmbunătățind memoria și scade nivelul rău al trigliceridelor și colesterolului. Specialiștii spun că țuica previne apariția bolii Alzheimer și a demenței, iar nivelul ridicat de fier întărește organismul.

Țuica nu este însă indicată persoanelor care au ficatul deja afectat de alcool sau celor bolnavi de ciroză. În general, doza recomandată este de 30 ml.

Vezi aici ce boli poate vindeca slănina cu ceapă!

Felicia Iederă

loading...

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.