"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

PUBLICITATE

Cum trăim în era vitezei și întotdeauna vrem să sărim peste anumite etape, avem mai jos câteva trucuri în bucătărie utile oricărei gospodine.

Cu ajutorul lor vei scurta timpul pe care îl petreci în bucătărie și te vor ajuta ca totul să fie mult mai simplu!

Iată care sunt acestea!

Cum salvez o supă prea sărată?

Cel mai simplu e să îi adaugi un cartof curăţat, tăiat în cuburi mari. Va acţiona asemeni unui burete şi va atrage toată sarea în exces, fără să lase în urmă alte arome. Înainte să serveşti supa, scoate bucăţile de cartof din ea.

PUBLICITATE

Cum scap laptele să mai dea în foc?

Secretul este să pui în oală o lingură cu coadă lungă, în timp ce laptele se încălzeşte. Motivul pentu care laptele se umflă şi dă în foc este că atunci când se încălzeşte apa din structura sa, începe să se evapore. Lingura pusă în oală, în timp ce laptele se încălzeşte, va permite vaporilor să se elibereze încet, fără să erupă.

Oul

Oul este mai uşor de curăţat dacă în apa în care fierbe se adaugă câteva picături de oţet sau sifon.

Testul scobitorii

Timpul de coacere din reţetele de prăjituri este de cele mai multe ori aproximativ, variind în funcţie de tipul tăvii folosite, căldura emanată de cuptor, tipul cuptorului etc.

PUBLICITATE

Testul scobitorii te ajută în orice situație. Ce este de făcut? Înfigem o scobitoare cât mai aproape de centrul prăjiturii. Dacă iese curată, fără aluat prins de ea, atunci este gata şi o putem scoate din cuptor. Dacă aluatul se prinde de scobitoare, mai lăsăm în cuptor şi verificăm mai târziu, tot cu scobitoarea.

Citește aici și alte sfaturi utile în bucătărie!

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.

[wce_code id=2]